23 Ağustos 2010 Pazartesi

Gerçek Supangle

Nihayet ev yapımı Supangle deneme fırsatım oldu. Tarif Ülker Çikolatalı Tatlar kitabından. Çocuklar için, doğal çikolatalı tatlı. Doğal supangle tadı harika. Bu tariften orta boy dört kase supangle elde ediliyor.

MALZEMELER

1 su brd. şeker
4 çorba kaşığı kakao
3 su bard. süt
2 çorba kaşığı un
1 paket vanilya
2 çorba kaşığı tereyağı

                         

HAZIRLANIŞI

Bir tencerede tozşeker, kakao, süt ve unu mikserle 2-3 dakika çırpın. Tencereyi oacağa alın ve orta ateşte tahta bir kaşıkla karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin. Tencereyi ocaktan alıp, vanilya ve margarini ilave edin. Kaselere paylaştırın, ılındıktan sonra buzdolabında 2 saat bekletin. Soğuk olarak servis yapın. Ben servis ederken üzerine kek kırıntıları serpiştirdim.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Vişneli İrmikli Tatlı

Sıcak yaz günlerine soğuk bir dokunuş...Misafirim için yapmıştım, vişne sosu bana ait, hazır jel kullanmıyorum kesinlikle. Vişne suyu, şeker...