10 Ağustos 2010 Salı

Çikolatalı Kek


Kendime ait ilk kek tarifim, yumuşacık, bitter çikolatalı kekim. Tarife geçeyim.

MALZEMELER

3 Yumurta
125 gr. tereyağ
125 gr. un
200 gr. şeker(1 su bardağı)
80 gr. bitter çikolata
1 yemek kaşığı kakao
1 silme çay kaşığı karbonat
5 gr. Hamur Kabartma tozu
1 paket vanilya
1/2 su bardağı sulu yoğurt

YAPILIŞI

Oda sıcaklığında yumuşamış tereyağı ile şekeri çırpın. Sonra yumurtaların herbirini karışıma teker teker kırıp karıştırın. Bitter çikolatanızın sıcak su buharında bırakarak yumuşamasını sağlayın, ya da cam kase içinde benmari usulü eritin. Erimiş çikolatanızı da karışıma çırparak yedirin.
Bir kabın içerisine un, kakao, kabartma tozu ve vanilyayı eleyiniz. Kuru malzemeleri sıvıların üzerine boşaltınız. Sulu yoğurdun(yoğurdu iyice çırpınız) içine karbonatı ilave edip, karışımın içine ilave ettikten sonra, tahta bir kaşık yardımı ile aşağıdan yukarıya doğru karıştırınız.
Kek kalıbınızın içeisine yeteri kadar(yanlardan taşacak şekilde) yağlı kağıt yerleştirip, bir çay kaşığı tereyağı ile yağladıktan sonra üzerine bir miktar un serpiniz. Fazla unları kalıbınızı ters çevirerek aldıktan sonra kek karışımızı kalıba dökünüz. Önceden ısıtılmış 175 derece turbo fırında 55 dakika pişiriniz.
Ben kekleri genelde fırının orta kısmında pişiriyorum. Fırından çıkardıktan sonra, üzerine çilekli reçel sürdüğüm için, fotoğrafta kekin üstü biraz parlak görünmüş. Üstünün yumuşak olması için yapmıştım, çokta gerek yokmuş aslında, zaten yumuşacık oldu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

INSTAGRAMDAYIM

  Merhaba herkese, kısa bir süre öncesi ben de instagramdaki yerimi aldım. Bu sefer mesleki anlamda bir alan oldu, kendi uzmanlık alanım ola...