13 Ağustos 2010 Cuma

Dün tarifini verdiğim yalancı tavuk göğsü.

Malzemeler

1 Kg.Süt
3 Kahve fincanı un
125 Gr. Margarin
1 Paket vanilya
1,5 Su bardağı tozşeker
1 Paket dövülmüş damla sakızı
Süslemek için Tarçın

Hazırlanması

 Tencereye margarini koyup eritin içine unu ve tozşekeri ekleyerek tahta kaşıkla biraz kavurun.
 Sütü de ilave edip kaynayıncaya kadar karıştırın ve ateşten alın.
 Derin bir kaseye boşaltıp üstüne vanilya ve dövülmüş damla sakızını koyup mikserle 10-15 dakika çırpın.
 Servis kaplarının içine boşaltıp buzdolabında 3-4 saat bekletin.
 Dolaptan çıkarınca tarçınla süsleyip ikram edin

Tavuk göğsünü akşam afiyetle yedik. Yalnız tarifteki şeker miktarı bana biraz fazla geldi,şekeri azaltabilirsiniz. Ben porsiyonluk kaselerde yaptım, 5 kase çıkmıştı. Üzerine ahududu sosu ekledim

1 yorum:

  1. Sütlü tatlıları yaptıktan sonra, hemen dolaba koymayınız. Oda sıcaklığına geldikten, yani iyice soğuduktan sonra koyarsanız, dolaptan çıkarınca hemen yumuşayıp sulanmaz.

    YanıtlaSil