3 Mart 2021 Çarşamba

Sirkelerim

 Şimdi sizinle yıllardır yaptığım sirkelerimi ve sirke küplerimi paylaşacağım. 

Bloğumu açarken amacım, sağlıklı gıdaya ulaşmaktı. Yoksa çeşit çeşit hamur işleri ile meşgul olmak değildi. 

2009 dan beri aldığım bu yolda, çok okudum, çok araştırdım, bu süreç hala devam ediyor.

En organik olan değil, en olması gereken hedefim. 


Bu üzüm sirkesi, kendi bahçemdeki kara üzümlerin sirkesi. Sirke yapımı o kadar çok sömürülüyor ki....
Çok basit, olması gereken bir üzüm yada elmadan temiz su ile fermantasyon sonucu elde edeceğiniz bir ürün.

İlk mayalanma gerçekleşince, yani sirke anası dediğimiz jel tabakası, sirkeyi süzüyoruz.
Bu aşamada damak zevkinize göre, biraz bal ya da şeker, minik bir kaya tuzu ekleyip bekletiyoruz.
Tekrar bir tortu oluşup tadı keskinleşecektir, tekrar süzüyoruz sirkemiz hazır.


Bu da yeni hazır olan elma sirkem. Ama üzüm sirkem hep favorim.

Blog yazmanın en en güzel yanı hatıralara tanıklık etmesi.
Venedik gezimizden birkaç fotoğraf paylaşmak istiyorum.
Tabii bunlar birkaç yıl öncesi fotoğraflarımız.
Dünyayı saran pandemiden dolayı heryer bomboş, her yer kapalı.


Fırsatınız varsa görülmesi gereken bir yer Venedik. Su şehri...Yüzen şehir...Minik harika bir görsel şölen. Tabii hayli turistik bir ortam.
Yurt dışında olunca, en çok aradığımız şeylerden biri de çay oluyor.
Çok yorulduğumuz bir anda, Venedikte Bosnalı bir cafeteryaya denk gelip çay içebilmek bizi çok mutlu etmişti.


Kalın selametle, yazacak bir sürü notlarım var hayattan. Umarım çabuk elim değer.


 


 



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yumurta Kapama

Sabah kahvaltılarımızın vazgeçilmez eşlikçisi, protein deposu yumurtayı bir de böyle deneyin. Hem görüntü, hem lezzet olarak harika. Misafir...