16 Mart 2021 Salı

Krep

Yavaş zamanların harika yiyeceği krep. Sanırım 6 yıldır değiştirmediğim tarifim budur. Facebook sayfamda paylaşmışım buraya da ekliyorum.

Bu krep, hem küçüklere hem de büyüklere hitap ediyor. Tarifde kabartma tozu kullanılmıyor.


MALZEMELER

-1 su bardağı un

-1 su bardağı süt

-2 yumurta

-3/4 çay bardağı sıvı yağ

-1 tatlı kaşığı pudra sekeri

- Tuz


HAZIRLANIŞI

Bütün malzemeyi derin bir kaba ekleyip iyice homojen bir hale gelinceye kadar  çırpıyoruz. Mikser kullanmanıza gerek yok, tel çırpıcı da işinizi görür.

Ölçü kaplarının ağızlıklı olanlarından alırsanız krep yaparken tavaya dökme işleminizi rahatlıkla yapabilirsiniz. Yoksa ekstradan kepçe kullanmanız gerekecek.

Ocakta kızgın tavada arkalı önlü pişiriyoruz. İlk pişirme işleminden önce tavanıza bir damla yağ gezdirebilirsiniz.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yumurta Kapama

Sabah kahvaltılarımızın vazgeçilmez eşlikçisi, protein deposu yumurtayı bir de böyle deneyin. Hem görüntü, hem lezzet olarak harika. Misafir...