16 Ağustos 2011 Salı

Kıymalı Semizotu

Pişirmeyi sevdiğim yemeklerden biri de semizotudur. Bu yemeğin üzerine sarmısaklı yoğurtlu hazırlıyorum. Belki herkesin bir semizotu yemeği tarifi vardır. Benim de vardı, yalnız yeşilkivi sitesindeki tarifi çok beğendim.
Artık bu tarifi kullanıyorum, tarif ayrıntılı olarak anlatıldığı için tekrar yazmaya gerek duymadım. Benim yaptığım tek değişiklik, domatesler sulu olduğu için, yemeğe su ilave etmeden kendi suyu ile pişirmekti.


Fotoğrafı gece çektiğim için, bayağı karanlık olmuş. Ama lezzeti gayet yerinde, tavsiye ediyorum.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Vişneli İrmikli Tatlı

Sıcak yaz günlerine soğuk bir dokunuş...Misafirim için yapmıştım, vişne sosu bana ait, hazır jel kullanmıyorum kesinlikle. Vişne suyu, şeker...