İran şahı Şah Rıza Pehlevi’nin Trabzon’a gelişi sırasında Hamsiköy sütlacını yemesi ve sonra radyodan buradaki sütlaç yemeğinin tarifinin yayınlanmasıyla, Hamsiköy sütlacı meşhur olmuş, yıl 1934. Trabzon'da sütlü çorba da denilir sütlaca.
MALZEMELER
1 litre süt
65 gr. pirinç
70 gr. şeker.
1/2 çay kaşığı tuz.
Not: 2 litre süt için malzemeler iki katına çıkıyor.
HAZIRLANIŞI
Çiğ sütü tencerede ocağa koyun, ılınınca önceden ıslattığınız pirinçleri suyunu süzüp, ilave diyorsunuz, tuzu da ekleyin. Kaynayınca kısık ateşe alıp ara ara karıştırın. Şekeri iki defa da ekleyin. Kısık ateşte 1 saat 20 dakika pişirin sütlacınızı. Altını kapatıp kaselere paylaştırın. Süçlaç oda ısısına geldiğinde buzdolabına koyabilirsiniz.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder