Kek var, kek var. Bu da esaslı kek tariflerim arasına girdi. Yumurta çırpma süresini biraz uzun tutarsanız yumuşacık bir kek elde ediyorsunuz.
MALZEMELER
4 yumurta
1 su bard. şeker
1/2 su bard. sıvıyağ
1/2 su bard. süt
2 su bard.un
1 kaşık kakao
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 su bard. fındık ve kuru üzüm karışımı
HAZIRLANIŞI
Temek kek tarifi aslında. Yumurta ve şekeri mikserle çırpıyoruz. Şeker tanecikleri eriyinceye kadar çırpma işlemine devam ediyoruz, yaklaşık 10-15 dakika. Sıvıyağ ve sütü yavaş yavaş karışıma ilave ederek düşük ayarda çırpıyoruz. Un, kakao, kabartma tozu ve vanilyayı bir kapta eleyip karıştırıyoruz. Kuru malzemeleri yumurtalı karışıma tahta kaşıkla ilave ediyoruz. Unladığımız üzüm-fındık karışımını da keke ilave edip, yağlayıp unladığımız baton kek kalıbına karışımı döküyoruz.
160 derecede 40 dakika pişiriyoruz. Baton kek kalıbı olarak Cem marka kek kalıbı kullanıyorum, hiç yapıştırmıyor, çok memnunum.
Afiyet olsun.
Pasta, Kek, Muffin, Börek, Ekmek, Yemek, Tatlı Tarifleri ve Hayata Dair Şeyler...
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Vişneli İrmikli Tatlı
Sıcak yaz günlerine soğuk bir dokunuş...Misafirim için yapmıştım, vişne sosu bana ait, hazır jel kullanmıyorum kesinlikle. Vişne suyu, şeker...
-
Merhaba, Zor bir coğrafyanın çocuklarıyız. Salt bize ait bir kaderi yaşamıyoruz çoğu zaman. Oldum olası farklı desen ve renklerle kesişti ...
-
Ramazan Menüsü oluşturmak için katılımlarınızı bekliyorum, arkadaşlar. Menülerinizi bu sayfanın yorum kısmına ekleyebilirsiniz. En çok ...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder