28 Temmuz 2011 Perşembe

Mercimekli Pilav

Çocukluğumdan kalma bir tad mercimekli pilav. Başka tarifleri de olabilir, annemin tarifine en yakın olduğunu düşündüğüm tarifimi yayınlıyorum.
Çocuklar pilavı çok sever malum, biraz yeşil mercimekle çok daha lezzetli hale geliyor. Ayrıca güzel de  tadı var.

 
MALZEMELER

1/2  su bard. yeşil mercimek
1,5 su bard. baldo pirinç
2 kaşık arpa şehriye
2 kaşık tereyağ, 1 kaşık sıvıyağ
3 su bardağı kaynamış su
1,5 su bardağı soğuk su
tuz

HAZIRLANIŞI

Yeşil mercimeği yıkayıp süzün, küçük bir tencereye alın. 1,5 su bardağı suyu ilave edin, ocağın küçük gözünde kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin.
Sıvıyağı ve tereyağı pilav tenceresin alıp eritin, arpa şehriyeyi ekleyip kavurun. Sırasıyla mercimeği ve pirinci de ekleyerek kavurun. Tuzunu ilave edin, kaynamış 3 bardak suyu da ilave ederek orta ateşte pişirin. Pilav suyunu çekince altını kısabilirsiniz. Pilavınız piştiğinde altın kapatın ve 20 dakika  demlenmeye bırakın.

Afiyet olsun.

1 yorum: