Şimdi gelelim benim yaptığım irmik helvasının tarifine. Tarif bana ait değil, siteler arası dolaşırken bulduğum bütün tariflerin hemen hemen aynı olduklarını gördüm, bunlardan bir uyarlama.
İRMİK HELVASI MALZEMELERİ
2 su bardağı irmik
165 gr. tereyağı
1 paket çam fıstığı
2 su bardağı şeker
2 su bardağı süt
1,5 su bardağı su
1 tutam taçın
HAZIRLANIŞI
Tereyağını eritin, çam fıstığını ve irmiği ilave edip kısık ateşte yaklaşık 40-45 dakika kavurun, en zahmetli yeri bu kavurma aşaması zaten. Süt-su karışımını kaynatın, yavaş yavaş irmiğe ilave edin. Tarçını ilave edin. Şekeri, irmiğe karıştırarak yedirin. Bu aşamadan sonra helvanız yaklaşık 10-15 dakika kısık ateşte demlensin. Sonrasında ocağın altını kapatıp ılınmaya bırakın.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder