24 Kasım 2009 Salı

kahvaltılık


Pazar kahvaltıları için her zaman değişik bir şeyler üretmek zorunda kalıyorum.
Geçen hafta sonu da ıspanaklı omlet yaptım. Denemenizi tavsiye ederim.

ISPANAKLI OMLET MAZLEMELERİ
5 Kök Ispanak
1 küçük soğan
1/2 kaşık salça
2 yumurta
2 kaşık un
2 kaşık sıvı yağ
Bir miktar tuz

HAZIRLANIŞI
- Ispanakları ve soğanları doğrayıp, az yağda salça ile birlikte kavurunuz. Ispanaklar önce sulanacaktır, başka su eklemeden sularını çekene kadar 12-15 dk. pişiriniz.
-Yumurta, un yağ ve tuzu bir kapta çırpınız.
-Hazırladığınız karışımı, soğuyan ıspanakların üzerinen döküp iyice karıştırınız.
-Teflon tavada kızgın yağda alt-üst kızartınız. Bu türlü işlemler için çevirme tavası çok iyi oluyor. Hani balık tavası gibi, çevirme kapağı olan.
-Maydanoz ve domatesle süsleyip servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun.


4 yorum:

  1. Zeynep hocam, siten hayırlı olsun, ne zamandır yazmayı düşünüyordum bugüne kısmet oldu. Çok beğendim, yüreğine, ellerine sağlık... Faydalanacağız bayağı...
    Geçen pazar sabahı bu omletten yapacaktım,ıspanaklarımıda hazırladım ama internette sıkıntı vardı gün boyu açılmadı,ölçüleride hatırlayamadığımdan atmasyon yapmak istemedim ve çok üzüldüm. Kısmetse bu pazar kafaya koydum,yağacam inşallah.

    Takipçinim,sevgiler...
    Gülten Ayyıldız Baylan

    YanıtlaSil
  2. İyi dilekleriniz için teşekkür ederim Hocam.
    Ben de senin patatesli çöreğini yapacağım. Umarım omlet hoşunuza gider.
    Allaha emanet olun...

    YanıtlaSil
  3. Bu tarifimi bu hafta sonu 3.kez yaptım. Bu sefer 2 kaşık mısır unu, 1 kaşık beyaz un kullandım. Salça ve soğan kullanmadım.Mısır unu biraz daha yakıştı sanki.

    YanıtlaSil
  4. Arkadaşlar, ıspanaklı omlet için pratik bir öneri, ıspanakları hiç kavurmadan doğrayıp direk olarak omlate katabilirsiniz, ıspanaların çiğ olması hiç sorun olmuyor.
    Bu aralar kan grubuna göre beslenmeye dikkat ediyorum, ıspanakları çiğ kullanmak daha faydalıymış.

    YanıtlaSil