27 Nisan 2015 Pazartesi

ZEYTİNLİ KIYMALI PİDE

Merhaba,

Okulumuzda hazırlanan lezzetlerden bir tanesini daha sizinle paylaşmak istiyorum. Müdürümüz tarafından hazırlanan pide, Gaziantep ilimize ait bir tarif.
 

İç malzemesi hazırlandıktan sonra pide fırınına gönderilip, taş fırında pişirilen pidelerin lezzeti gayet yerindeydi.


MALZEMELER

-3 kg. çekirdekleri ayıklanmış yeşil zeytin.
-1 demet taze nane
-1 demet maydanoz
-1,5 kg. orta yağlı kıyma
-1 kg. domates
-3-4 yemek kaşığı biber salçası
-15 diş sarımsak
-1,5 kg. kuru soğan.
-Yeterince tuz
-1'er yemek kaşığı karabiber, kimyon, pul biber
-1/2 kg. çarliston yeşil biber


HAZIRLANIŞI

Yeşil zeytinler ayıklandıktan sonra ince kıyılır. İçerisine maydanoz ve yeşil nane ayıklanıp ince doğranır. Diğer malzemeler; biber, soğan, domates, sarımsak ince doğranarak harca ilave edilir. Malzemeler iyice karıştırılıp, baharatlar ilave edilir. Bütün malzeme kıyma ile iyice karıştırılır.
Hazırlanan iç pişirilmek üzere taş fırına gönderilir. Bu malzeme yaklaşık 60 tane pide hazırlanıyor.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder