27 Mayıs 2015 Çarşamba

Lamington


Harika bir misafir keki. Dilimleri minik tutarsanız bayağı miktarda lamington kekiniz oluyor. 
Zaten orjinalinde(Avustralya) her yüzü 4 cm. olan minik küplerden oluşuyor lamingtonlar. Ben genelde profesyonel tarif kullanırım. Ama Fatma Abla'nın yaptığı bu kek beni benden aldı. Hele ılık olarak tükettiğinizde, daha da yoğun olarak hissediyorsunuz kakaolu sosun lezzetini. Tek kusurumuz, çok şekerliyiz:((

Birçok yemek bloğunda halley pasta adı altında, içi kremalı olarak hazırlanan bir tür kekle karıştırılmasın lütfen, lamington bunlar. Dün defterden yayınladığım tarifi, bugün sos miktarını artırarak tekrar yazıyorum. 

MALZEMELER

3 yumurta
2 su bardağı şeker
1 su bardağı süt
1/2su bardağı sıvıyağ
1 paket kabartma tozu
3 su bardağı un

KAKAOLU SOS

1,5 su bardağı şeker
1,5 su bardağı süt
4 çorba kaşığı kakao

ÜSTÜNE

Hindistancevizi


Afiyet olsun.


HAZIRLANIŞI

Yumurta ve toz şeker 10 dakika mikser ile çırpılır. Sıvıyağ ve ılık süt eklenir. Un ve kabartma tozu elenmiş olarak kek harcına ilave edilir ve karıştırılır.
Dikdörtgen bir fırın tepsisi yağlanarak kek hamuru dökülür. 160 derece önceden ısıtılmış fırında 35 dakika pişirilir.

Sos malzemelerini bir tencereye alın karıştırın, ocağın altını yakın. Orta ateşte pişirip, soğumaya bırakın.
Kekiniz soğuduktan sonra, küp şeklinde keserek ılık sosa batırın. Hindistan cevizine bularak servis edin.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder