12 Ocak 2013 Cumartesi

Tahinli Fındıklı Kurabiye

Kurabiye tariflerime takviye yapmayı düşünüyordum ki, iş arkadaşım Şule Hanım'dan bir tarif geldi. Geçtiğimiz haftanın kar yağışına ve buzuna rağmen okula ulaşmayı başaran bu kurabiyenin tadını beğendiğim için, tarifi sizinle paylaşmak istedim. 
Kendisi, çocuklara çeşitleme yaparken bu alanda uzmanlaşanlardan. Herhalde bundan sonra tariflerine sık sık yer vereceğim. İçinde tahin bulunan ve üzeri fındık parçacıkları ile kaplı enerji dolu bu kurabiye, çocuklar için güzel bir alternatif oluşturur diye düşünüyorum. Zira tahinin özellikle kış aylarında tüketilmesi vücut sıcaklığının korunması için önemli.



MALZEMELER

200 gr. margarin(zeytinyağı ya da tereyağı da kullanabilirsiniz)
1 su bard. şeker
1 yumurta sarısı(beyazı üzerine)
3 yemek kaşığı tahin
Alabildiğinde un

Üzeri için

Kırık fındık

HAZIRLANIŞI
 O da sıcaklığındaki yumurta ve yağı kullanarak  malzemeyi yoğuruyoruz. Fotoğrafta görüldüğü üzere hamurdan cevizden biraz daha büyük parçalar koparıp yuvarlıyoruz, kurabiyelerimizi çırpılmış yumurta akına sonrada kırık fındıklara batırıp tepsiye diziyoruz. Önceden ısıtılmış fırında 175 derecede yaklaşık 20-25 dakika pişiriyoruz.

Afiyet olsun.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder