25 Ocak 2013 Cuma

Susam Ezmeli ve Tahinli Kurabiye

Kurabiye tariflerime bir yenisini daha ekliyorum nihayet. Tarif bütün orjinalliği ile bana ait. Kurabiyemi tadanlar yorumlarını eklesinler lütfen.

MALZEMELER

1 çay bard. tahin
1 çay bard. susam ezmesi
1 çay bard. sıyıyağ
1 yumurta sarısı
2 yemek kaşığı mısır nişastası
1 su bard. pudra şekeri
2,5-3 su bard. un

ÜZERİ İÇİN

Yumurta akı
Kırık fındık ya da ceviz



HAZIRLANIŞI

Unu ve pudra şekerini bir kaba eleyin.  Bütün malzemeleri ekleyip, özleştirdikten sonra hamurunuzu 30 dakika buzdolabında bekletin. Sonra hamurdan cevizden biraz büyük parçalar koparın, çırpılmış yumurta akına bulayıp fındığa bulayın. Yağlanmış tepsiye dizdiğiniz kurabiyeleri önceden ısıtılmış 175 derece fırında yaklaşık 20 dakika pişirin. Piştiğinden emin olduğunuzda fırından çıkarın ve soğumaya bırakın.

Afiyet olsun.


Gelelim Karacanın sofra düzenine, arkadaşım Remziye çekti fotoları. Servis altlıkları pek şık duruyor, ışıl ışıl bir masa olmuş.
Her baktığımda farklı ayrıntılar buluyorum bu masada, bıçağın şekli ne ilginç değil mi?
Geçenlerde epey bahsettim Alman pastasından, arkadaşım dayanamayıp, fotolarını göndermiş. Sizinle de paylaşmak istedim.

Bu arada pastane usülü tarifini de almış pastanın. Ancak tarifi uyguladıktan sonra sizinle paylaşabilirim.

Bu şirin kız Zeynep Betül, annesi fotoğraf çekerken girivermiş pasta pozunun içine. Şimdi Zeynep Betül varken kardeşi Ayşe Erva olmadan olmaz.


Tatlı kasesi ile nasıl da bütünleşmiş öyle:) Ne tatlı bir ileti bu böyle, pastalar, kurabiyeler şeker kızlar...Annelerine teşekkür ediyoruz.

Herkese şimdiden mutlu ve umutlu bir yarıyıl tatili diliyorum. Yeni tariflerde en kısa zamanda buluşmak dileğiyle...

5 yorum:

  1. Alman pastası Fatih Ender Pastanesine ait. Günlük yapılıyor, yolunuz düşersde mutlaka alıp denemelisiniz. Akşama bir mumla çocuklarınıza neşe olur:)) Bu arada kızlarım da burdan bir başka gülümsüyorlar bana sanki.

    YanıtlaSil
  2. Kızlar büyümüş, güzelleşmiş. Bana da buradan gayet şirin görünüyorlar.

    YanıtlaSil
  3. Merhabalar, ben Ebru Remziye ablanın arkadaşı, burda kızları gördüğüme çok mutlu oldum. Bu kurabiyede Remziye ablayla bizim favori kurabiyemizdi. Sizde çok güzel yapmışsınız ellerinize saglık.

    YanıtlaSil
  4. Ebrucum gıyabında seni tanıyoruz. Mütevazi olmana gerek yok, denizesintisi.com sitesinin sahibiyim demen yeterli. Kızların gülüşü sayfama bir renk kattı gerçekten. Yeni hayatınızda kolaylıklar diliyorum, umarım yemek bloğuna orada devam edebilirsin. Allaha emanet olun

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Amerika, Ereğli ve İstanbul teknoloji sayesinde buluştu:))

      Sil

Vişneli İrmikli Tatlı

Sıcak yaz günlerine soğuk bir dokunuş...Misafirim için yapmıştım, vişne sosu bana ait, hazır jel kullanmıyorum kesinlikle. Vişne suyu, şeker...