15 Temmuz 2012 Pazar

SİMAV GÖLCÜK YAYLASI

Memleketim ne güzel! Kainatta tıpkı Kur'an gibi güzellik sunuyor bize. Bütününü görmesenizde bulunduğunuz yer itibariyle, geneline ait  bir fikir edinebiliyorsunuz.
Memleketimizin her yerine dağılmış, rahmet eserleri. Meseleyi ciddi araştırmayan insanların ileriye sürdüğü bir noktadır, Kur'anda sürekli tekrarlanan ayetlerin olması. Bunun içinde denir ki, bir insan her okuduğunda tamamını okuyamadığından Kur'anın geneline ait bilgilerden eksik kalınmaması için  sürekli tekrar edilen noktalar vardır her surede.
Ben de diyorum ki, Kur'an ın açık hali olan kainata baktığınızda, doğa güzellikleri bölge bölge, şehir şehir tekrarlanmaktadır ki, kısıtlı bir ömre sahip olan insan eksik kalmasın bu güzelliklerden.

Şimdi bak Allah'ın rahmetinin eserlerine! yeryüzünü ölümünden sonra nasıl diriltiyor? Şüphe yok ki O, mutlaka ölüleri diriltir. O her şeye kâdirdir (Rum Süresi 50. ayet ). Simav'ın Gölcük yaylasına çıkınca işte bu ayet geldi aklıma.

Üç aile birlikte çıktık 1470 metre yükseklikteki Gölcük Yaylasına. Gölcük Yaylası, Simav'a 17 km.lik asfalt bir yol ile bağlanmış. Etrafı çam ağaçları ile kaplı olduğundan oksijen oranı çok yüksek. Hatta öyle bir enerji ile doldum ki, ertesi gün bile bitmedi bu enerjim.
Amatör bir makine ile ancak yakınlaştırarak çektiğim bu görüntü de netlik biraz kayboldu maalesef. Ama görüntü kartpostallık.

Önce sıradan bir piknik alanına gelmiş gibi hissediyorsunuz, biraz vakit geçince gölün derinliği sizi kendine doğru çekmeye başlıyor. Gölün etrafında yürüyüş yapınca ayrı bir dinginliğe ulaşıyor zihniniz.

Simav hakkında yazacağım çok şey var. Düğünleri, sünnetleri, hayır yemekleri gibi. Bir de henüz meşhur olmamış Eynal Kaplıcaları. Biz de buraya gelince öğrendik Simav'ın kaplıcalarını. Ama Evliya Çelebi biliyormuş meğer.


"Dünyada ve Anadolu da birçok kaplıcayı gezdim, gördüm ama; Eynal Kaplıcası gibisini görmedim, böylesi yeryüzünde yoktur"  Evliya Çelebi.

İşte böyle söylemiş Evliya Çelebi, Eynal Kaplıcaları hakkında. Siz de merak ettiniz değil mi? Bir gün de kaplıcaları yazacağım, tabi önce görüntülemem gerekiyor. Kışın oğlumla birlikte kalma fırsatım oldu ama; fotoğraf çekmemiştim.

Akşam üzeri iyice rüzgarlı olduğundan Muhammed Sefa'yı sarıp-sarmaladık.

Sağlıklı ve Bereketli Günler diliyorum.

4 yorum:

  1. Hocam harika bir yer gerçekten, fotoğraflarınız da çok güzel çıkmış... Sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gülten Hocam teşekkür ederim. Yeni yeriniz ve eviniz hayırlı ve bereketli olsun inşallah. Kızınız da pek şirin:)Selamlar.

      Sil
  2. Herşeyden önce siz güzelsiniz arkadaşım. Arka plan doğa güzelliği ise siz de aile güzelliğisiniz. Biz bu lafı çok kullanırdık bilirsin " sefanız olsun ". Eh sefa da olduğuna göre bize de maşallah demek düşer.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İlahi Remziye, bana söyleyecek birşey bırakmamışsın. Sadece şunu diyorum, birlikte olsun sefamız. Selamlar.

      Sil

INSTAGRAMDAYIM

  Merhaba herkese, kısa bir süre öncesi ben de instagramdaki yerimi aldım. Bu sefer mesleki anlamda bir alan oldu, kendi uzmanlık alanım ola...