3 Nisan 2012 Salı

Bademli Kurabiye

Bloğumda kurabiye tarifine pek yer vermiyorum,  fazla kurabiye yaptığımı söyleyemem. Daha önce tahinli kurabiye tarifini vermiştim. Kurabiyeler için bir kategori oluşturmanın zamanı geldi galiba. Şimdi vereceğim bademli kurabiye yaklaşık 5-6 yıldır değişmeyen tariflerim arasında. deneyip, memnun kalacağınızı umuyorum. Gayet pratik ve şaşmaz bir kurabiye tarifim.

MALZEMELER

-200 gr. mısır nişastası(1 paket)
-120 gr. (6 çorba kaşığı) şeker
-125 gr.(2,5 çay bard) un
-200 gr. yumuşak margarin
-2 yumurta
-1 paket kabartma tozu
-1 paket vanilya
-1/2 çay bard. toz badem.

HAZIRLANIŞI

Yumurtalardan birinin akını alıp, diğer malzemelerin tamamını kullanarak yumuşak bir hamur elde edin. Un ile yağı iyice özleştirin. Yuvarlak şekil verdiğiniz kurabiyelerinizin üzerine çırpılmış yumurta akı sürüp, toz bademi üzerlerine paylaştırın. 160 derece önceden ısınmış fırında yaklaşık 25 dakika pişirin. Malzemeler kuru olduğu için çok çabuk pişiyor, fırınınız fazla ısınmış ise 20 dakikada da pişebilir.

Toz bademi evde elde etmek için, bademleri sıcak suda bekletin, kabukları çıkacaktır. Sonra robotta çekebilirsiniz.

Bu tarifin orijinalini ilk defa Tarçının Mutfağında görüp uygulamıştım.

Afiyet Olsun.

2 yorum:

  1. harika görünüyor, elinize sağlık. bu arada ilginizi çekeceğini düşündüğüm bir siteden bahsetmek isterim. www.tuzvebiber.com adresine ücretsiz üye olarak tariflerinizi paylaşabilir, Migroslarda kullanabileceğiniz Money Puan kazanma şansı elde edebilirsiniz. sevgiler...

    YanıtlaSil
  2. Teşekkür ederim rapunzel. Bahsettiğiniz web sitesini ziyaret ettim, tabi sizin sitenizi de.Uğraşlarınız çok cici, kolaylıklar diliyorum.

    YanıtlaSil

INSTAGRAMDAYIM

  Merhaba herkese, kısa bir süre öncesi ben de instagramdaki yerimi aldım. Bu sefer mesleki anlamda bir alan oldu, kendi uzmanlık alanım ola...