Tahinin bol olduğu bir memleket Kütahya. Her köşe başında bir helva dükkanına rastlamanız mümkün. Bartında ara sıra tahinli kek yaptığım olurdu. Tahinli kekin tarifini henüz siteye koymadım. Günlük taze tahinin bulunduğu memlekette, kek pek lezzetli olur herhalde. İşte bu taze tahinden kurabiye yapayım dedim. Tahinin kokusunu pek sevmem aslında. Tahinli-cevizli olarak hazırladığım kurabiye pek leziz oldu doğrusu. tarifin kaynağı Lezzet Dergisi. Kendime göre ufak değişiklikler yaptım.
MALZEMELER
1 su bardağı tahin
1/2 su bardağı fındık yağı(ya da ayçiçek yağı)
1 su bardağı pudra şekeri
1/2 su bardağı dövülmüş ceviz
2 su bardağı un
1 yemek kaşığı mısır nişastası
1 paket vaniya
HAZIRLANIŞI
Tahin, yağ, şeker, vanilya ve cevizi bir kasede karıştırın. Unu azar azar ekleyip, yoğurun. Gerekirse un ilavesi yapın. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp, yuvarlayarak yağlı kağıt serili tepsiye dizin. Fırınınızı önceden 170 dereceye ayarlayın, pişirme sıcaklığına geldiğinden emin olduğunuzda, kurabiyeleri yaklaşık 15-20 dakika pişirin. Fırın yeterinde ısınmazsa kurabiyeleriniz pişmeye başlamadan yayılabilir, dikkat!
Afiyet olsun.
Pasta, Kek, Muffin, Börek, Ekmek, Yemek, Tatlı Tarifleri ve Hayata Dair Şeyler...
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Stollen
Merhaba, Kış gelince, kışa özgü tadlar da yavaş yavaş mutfaktaki yerini almaya başladı. Alman ekmeği, stollen konusunda uzmanlaşmış olabili...
-
Merhaba, market raflarında en organiğini arar olduk. Daha bilinçliyiz artık. Hatta alışveriş sepetimizi doldururken paketlerin arkasını şöyl...
-
Merhaba, Zor bir coğrafyanın çocuklarıyız. Salt bize ait bir kaderi yaşamıyoruz çoğu zaman. Oldum olası farklı desen ve renklerle kesişti ...
zeynep hanım bu tarifi denedim.çocuklarım çok beğendi.iş yerine götürdüm iş arkadaşalarım çok beğendi.Teşekkürler. Yeni tariflerinizi bekliyorum.
YanıtlaSilAfiyet olsun. Ağızda dağılan nefis kurabiyeler oluyor.
YanıtlaSil