Tahinin bol olduğu bir memleket Kütahya. Her köşe başında bir helva dükkanına rastlamanız mümkün. Bartında ara sıra tahinli kek yaptığım olurdu. Tahinli kekin tarifini henüz siteye koymadım. Günlük taze tahinin bulunduğu memlekette, kek pek lezzetli olur herhalde. İşte bu taze tahinden kurabiye yapayım dedim. Tahinin kokusunu pek sevmem aslında. Tahinli-cevizli olarak hazırladığım kurabiye pek leziz oldu doğrusu. tarifin kaynağı Lezzet Dergisi. Kendime göre ufak değişiklikler yaptım.
MALZEMELER
1 su bardağı tahin
1/2 su bardağı fındık yağı(ya da ayçiçek yağı)
1 su bardağı pudra şekeri
1/2 su bardağı dövülmüş ceviz
2 su bardağı un
1 yemek kaşığı mısır nişastası
1 paket vaniya
HAZIRLANIŞI
Tahin, yağ, şeker, vanilya ve cevizi bir kasede karıştırın. Unu azar azar ekleyip, yoğurun. Gerekirse un ilavesi yapın. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp, yuvarlayarak yağlı kağıt serili tepsiye dizin. Fırınınızı önceden 170 dereceye ayarlayın, pişirme sıcaklığına geldiğinden emin olduğunuzda, kurabiyeleri yaklaşık 15-20 dakika pişirin. Fırın yeterinde ısınmazsa kurabiyeleriniz pişmeye başlamadan yayılabilir, dikkat!
Afiyet olsun.
Pasta, Kek, Muffin, Börek, Ekmek, Yemek, Tatlı Tarifleri ve Hayata Dair Şeyler...
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Vişneli İrmikli Tatlı
Sıcak yaz günlerine soğuk bir dokunuş...Misafirim için yapmıştım, vişne sosu bana ait, hazır jel kullanmıyorum kesinlikle. Vişne suyu, şeker...
-
Merhaba, Zor bir coğrafyanın çocuklarıyız. Salt bize ait bir kaderi yaşamıyoruz çoğu zaman. Oldum olası farklı desen ve renklerle kesişti ...
-
Ramazan Menüsü oluşturmak için katılımlarınızı bekliyorum, arkadaşlar. Menülerinizi bu sayfanın yorum kısmına ekleyebilirsiniz. En çok ...
zeynep hanım bu tarifi denedim.çocuklarım çok beğendi.iş yerine götürdüm iş arkadaşalarım çok beğendi.Teşekkürler. Yeni tariflerinizi bekliyorum.
YanıtlaSilAfiyet olsun. Ağızda dağılan nefis kurabiyeler oluyor.
YanıtlaSil