4 yumurta
1 su bard. şeker
1/2 su bard. sıvıyağ
1/2 su bard. süt
2+1/2 su bard.un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 portakal kabuğu rendesi
1/2 su bardağı kırık ceviz
HAZIRLANIŞI
Yumurta ve şekeri mikserle, şeker tanecikleri eriyinceye kadar çırpıyoruz. Yaklaşık 10-15 dakika sürüyor. Sıvıyağ ve sütü yavaş yavaş karışıma ilave ederek düşük ayarda çırpıyoruz. Un, kabartma tozu ve vanilyayı bir kapta eleyip, yumurtalı karışıma ilave ediyoruz. Tahta kaşıkla ya da silikon spatula ile karışımı alttan üste doğru karıştırıyoruz. Portakal kabuğu ve cevizi kek hamuruna ilave ediyoruz. Kek kalıbımıza yağlı kağıt serip, bir parça tereyağı sürünüz. Kalıbı unlayıp, ters çevirip fazla unları silkeledikten sonra kek hamurumuzu kalıba döküyoruz. 170 derecede 40 dakika pişiriyoruz.
Bu kek için, büyük baton kek kalıbı ya da 26. cm. kelepçeli kek kalıbı kullanabilirsiniz. Baton kalıpta pişirmek daha zor, ilk defa deniyorsanız yuvarlak kek kalıbı tavsiye ederim.
Afiyet olsun.
Kekin üzerine incecik elma dilimleri koymuştum.
süper tarif ellerine sağlık görüşmek dileğiyle sağlıcakla
YanıtlaSil