14 Ocak 2011 Cuma

Balkabaklı Pasta

Bu pastayı kek kalıbında yaptım, öncesinde çekme fırsatım olmadığı için kenarından böyle bir görüntü alma fırsatım oldu.



MALZEMELER

2 kg. balkabağı
1/2 portakal suyu
2 kaşık hindistan cevizi
1 su bardağı kırılmış ceviz içi
1 paket petibör bisküvi
Kabağı pişirmek için yeteri kadar şeker ve su

ÜZERİ İÇİN

1/2 paket kremşanti
1 bardak süt
Yeşil fıstık

HAZIRLANIŞI

Kabağın üzerine istenilen miktarda şeker serpip, eriyene kadar bekletiniz (Ben geceden koyup sabah pişiriyorum).  Bir miktar su ekleyip yumuşayana kadar orta ateşte pişiriniz.
Soğuduktan sonra çatalla kabağı ezip, bisküvileri elinizle kırık kırık olacak şekilde kabağa ekliyoruz. Portakal suyunu, hindistan cevizini ve diğer cevizi ekleyiniz. Uygun bir kek kalıbına strech film serip, karışımınız yayınız. Pastayı 2 saat buzdolabında beklettikten sonra bir pasta servis tabağının üzerine çıkartıp, süt ile çırpılmış kremşantiyi düzgünce yayınız. Kremşantili haliyle yarım saat buzdolabında beklettikten sonra, üzerine yeşil fıstık serpin. Pastanız tüketime hazır.

Afiyet olsun.

NOT. Petibör bisküvi ve portakal suyunu tercihinize göre eklemeyebilirsiniz.

3 yorum:

  1. Fotoğraftaki pastadan bizzat yemek bana nasip oldu, Zeynep hanım ellerinize sağlık, tarifi paylaştığınız için ayrıca teşekkürler, çok faydalanıyoruz. Ayrıca bu kabaklı pastanın bütün olarak görünümüde çok güzeldi. Bir daha yaptığınızda paylaşabilirsiniz aslında. Tadı da harika.
    G. Baylan

    YanıtlaSil
  2. Gülten Hanım, teşekkür ederim. Sizin kahvaltı masanız çok zarifti ve lezzetli çeşitlerle doluydu. Zarif davetiniz beni mutlu etti...

    YanıtlaSil
  3. Kanadalıların yaptığı bir araştırmaya göre balkabağının ve kabağın içerdiği beta-carotene, lutein, ve zeaxanthin sayesinde böbrek kanserine ve kadınlarda yumutalık kanserine engel olduğu saptanmış.
    Bilgiye u adresten ulaştım:

    http://www.rd.com/living-healthy/cancer-fighting-fall-foods-9-winter-squash-recipes/article165590.html

    Çok yemek hasta ettiği gibi, hastalıkların ilacı da bize verilen nimetlerin içinde.

    YanıtlaSil

INSTAGRAMDAYIM

  Merhaba herkese, kısa bir süre öncesi ben de instagramdaki yerimi aldım. Bu sefer mesleki anlamda bir alan oldu, kendi uzmanlık alanım ola...