Bu pastayı kek kalıbında yaptım, öncesinde çekme fırsatım olmadığı için kenarından böyle bir görüntü alma fırsatım oldu.
MALZEMELER
2 kg. balkabağı
1/2 portakal suyu
2 kaşık hindistan cevizi
1 su bardağı kırılmış ceviz içi
1 paket petibör bisküvi
Kabağı pişirmek için yeteri kadar şeker ve su
ÜZERİ İÇİN
1/2 paket kremşanti
1 bardak süt
Yeşil fıstık
HAZIRLANIŞI
Kabağın üzerine istenilen miktarda şeker serpip, eriyene kadar bekletiniz (Ben geceden koyup sabah pişiriyorum). Bir miktar su ekleyip yumuşayana kadar orta ateşte pişiriniz.
Soğuduktan sonra çatalla kabağı ezip, bisküvileri elinizle kırık kırık olacak şekilde kabağa ekliyoruz. Portakal suyunu, hindistan cevizini ve diğer cevizi ekleyiniz. Uygun bir kek kalıbına strech film serip, karışımınız yayınız. Pastayı 2 saat buzdolabında beklettikten sonra bir pasta servis tabağının üzerine çıkartıp, süt ile çırpılmış kremşantiyi düzgünce yayınız. Kremşantili haliyle yarım saat buzdolabında beklettikten sonra, üzerine yeşil fıstık serpin. Pastanız tüketime hazır.
Afiyet olsun.
NOT. Petibör bisküvi ve portakal suyunu tercihinize göre eklemeyebilirsiniz.
Pasta, Kek, Muffin, Börek, Ekmek, Yemek, Tatlı Tarifleri ve Hayata Dair Şeyler...
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Vişneli İrmikli Tatlı
Sıcak yaz günlerine soğuk bir dokunuş...Misafirim için yapmıştım, vişne sosu bana ait, hazır jel kullanmıyorum kesinlikle. Vişne suyu, şeker...
-
Merhaba, Zor bir coğrafyanın çocuklarıyız. Salt bize ait bir kaderi yaşamıyoruz çoğu zaman. Oldum olası farklı desen ve renklerle kesişti ...
-
Ramazan Menüsü oluşturmak için katılımlarınızı bekliyorum, arkadaşlar. Menülerinizi bu sayfanın yorum kısmına ekleyebilirsiniz. En çok ...
Fotoğraftaki pastadan bizzat yemek bana nasip oldu, Zeynep hanım ellerinize sağlık, tarifi paylaştığınız için ayrıca teşekkürler, çok faydalanıyoruz. Ayrıca bu kabaklı pastanın bütün olarak görünümüde çok güzeldi. Bir daha yaptığınızda paylaşabilirsiniz aslında. Tadı da harika.
YanıtlaSilG. Baylan
Gülten Hanım, teşekkür ederim. Sizin kahvaltı masanız çok zarifti ve lezzetli çeşitlerle doluydu. Zarif davetiniz beni mutlu etti...
YanıtlaSilKanadalıların yaptığı bir araştırmaya göre balkabağının ve kabağın içerdiği beta-carotene, lutein, ve zeaxanthin sayesinde böbrek kanserine ve kadınlarda yumutalık kanserine engel olduğu saptanmış.
YanıtlaSilBilgiye u adresten ulaştım:
http://www.rd.com/living-healthy/cancer-fighting-fall-foods-9-winter-squash-recipes/article165590.html
Çok yemek hasta ettiği gibi, hastalıkların ilacı da bize verilen nimetlerin içinde.