Kitabın en büyük özelliği tarifleri resimli bir şekilde vermesi. Yazın denediğim bir kek tarifi var, kek portakallı olduğu için o zaman sade yapmak zorunda kalmıştım. Şimdi portakal mevsimi, inşallah vakti geçmeden yapabilirim ve sizinle paylaşırım.
Bu kek için, portakal şekerlemesi hazırlamak gerekiyor. Birgün paylaşırım inşallah.
Tarifler bu şekilde, aşama aşama anlatılıyor.
Evimizde bir yığın dergi, dergi ekleri vs. var. Takip ettiğim belli bir dergi yok aslında. Dergi alırken en önemli kriterim, tariflerin o an için beni ilgilendirip-ilgilendirmediği. Tarifleri çok ta denediğim söylenemez; ama fikir vermesi açısından faydalı oluyor. Körü körüne tarifleri denediğimi söyleyemem.
Resimde gördüğünüz Resis Bakliyatlarının hazırlamış olduğu, Sofra dergisinin dağıtımını yaptığı pilavlar kitabı. Zaten Reis pirinç ile ne yaparsanız yapın güzel oluyor.
Ülkerin hazırlamış olduğu kitabın sol alt köşesinde gofretli pasta fotoğrafı var. Çok güzel görünüyor öyle değil mi? Ben bu pastayı ilk defa, Berra ve Beren'in doğum gününde yedim. Bu pasta da denemek istediklerim arasında. Tadı gayet güzeldi çünkü.
havuçlu kek bir harika eline sağlık bende yaptım çocuklarım çok beğendim.başka tarifler bekliyorum.
YanıtlaSilEmine Hanım, beğenmenize sevindim. Vakit ayırıp, yorum bıraktığınız için ayrıca teşekkür ederim.
YanıtlaSilMUHALLEBİLİ PASTA TAM KIZIMIN VE OĞLUMUN DAMAK TADINA GÖRE ÇOK SEVEREK YEDİLER.YENİ TARİFLERİNİ BEKLİYORUM.
YanıtlaSil