13 Mayıs 2013 Pazartesi

Keçi Boynuzu Tozlu Kek

Üç aylarınız hayırlı mübarek olsun. Şimdiden gelecek olan Regaip Kandiliniz de mübarek olsun inşallah. Hayırlı ve bereketli bir zaman dilimine daha girmiş bulunuyoruz. Gereğince istifade edenlerden oluruz inşallah.


Çocuklarımıza özellikle kan yapıcı besinleri araştırıp dururuz, keçi boynuzu tozu da bunlardan birisi. Kan yapıcı özelliğinden dolayı keçi boynuzu tozunu özellikle çocuklar için hazırladığım; kek, kurabiye ve muhallebilere katmaya çalışıyorum.
Şimdi vereceğim tarifi  iki kere farklı ölçülerde hazırladım, sonuç ikisinde de başarılı oldu. Fotoğraflardaki kek görüntüsü, şimdi malzemelerini yazacağım büyük ölçüye ait tarif. İki renkli hazırladığım bu tarif bana da birkaç dilim kek yedirdi.

MALZEMELER

-4 yumurta
-1,5 su bard. toz şeker
-1 su bard. siyah çay demi
-1/2 su bard. ılık su
-1/2 su bard. sıvıyağ
-1/2 su bard kırık ceviz
-1 yemek kaşığı kakao
-2 yemek kaşığı keçi boynuzu tozu
-1 paket vanilya
-1 paket kabartma yozu
-3 su bard. iki kere elenmiş un.



HAZIRLANIŞI

-Yumurta ve şekeri mikserle çırptıktan sonra, sıvı yağ, ılık su ve çay demini ekleyip düşük ayarda bir kez çırpın. Elenmiş un, vanilya ve  kabartma tozunu da karışıma ekleyin ve tahta kaşıkla karıştırın. Bu karışımdan bir miktar alıp, içine kakao ve keçi boynuzu tozunu  iyice yedirin. Kırık cevizleri sade kek karışımına ilave edip, karıştırın. Yağlayıp, unladığınız kek kalıbına önce sade kek karışımını sonra da kakaolu kek karışımını dökün. 180 derece önceden ısıtılmış fırında 40-45 dakika pişirin.

Hemen unutmadan az ölçülü tarifi vereyim.

Malzemeler:

-3 yumurta
-1 su bard. toz şeker
-1/2 su bard sıvıyağ
-1 su bard. çay demi
-1 çorba kaşığı kakao
-1 çorba kaşığı keçi boynuzu tozu
-1 pk. kabartma tozu
-2 su bard. iki kere elenmiş un.
-1 pk. vanilya.

Hazırlanışı yine aynı şekilde, yukarıdaki tarife göre hazırlanacak, bu tarifte ceviz yok, isterseniz ekleyebilirsiniz.


Bahçemizde türlü türlü renklerde güller var. Onlara bakmak ayrı güzel, onları görüntülemek ayrı güzel.  Fotoğrafçı olsam, adım "Gül Fotoğrafçısı"  olurdu herhalde.

Selam ve dua ile...

4 yorum:

  1. Dün oğlum için, bu kekin farklı bir versiyonunu yaptım. Birkaç dilim de okuluma götürdüm.Hatice Hocam tarifi kısaca yazıyorum sizin için: 3 yumurta, 1 Türk kahvesi fincanı çay demi, 1 Türk kahvesi fincanı sıvıyağ,1 Türk kahvesi fincanı ılık su. 2 su bardağı un, 1 yemek kaşığı yulaf kepeği, limon kabuğu rendesi, 1 paket kabartma tozu ve vanilya. Hazırladığım bu kekin içine biraz kırık fındık ve kuru üzüm de kattım. Ara katı renkli olsun diye, kekin harcından bir kase alıp, içine bir yemek kaşığı kakao koyup kekin ara katına ilave ettim. İki renkli bir kek oldu. Afiyet olsun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 1 su bardağı toz şekeri de unutmayalım.

      Sil
  2. hocam iyi akşamlar kekin tadı hala damağımda en kısa zamanda deniyorum ALLAH izin verirse. inşallah lezzeti yakalarım

    YanıtlaSil
  3. hocam iyi akşamlar kekin tadı hala damağımda en kısa zamanda deniyorum ALLAH izin verirse. inşallah lezzeti yakalarım. AZİZE

    YanıtlaSil

INSTAGRAMDAYIM

  Merhaba herkese, kısa bir süre öncesi ben de instagramdaki yerimi aldım. Bu sefer mesleki anlamda bir alan oldu, kendi uzmanlık alanım ola...