3 Şubat 2013 Pazar

İncir Tatlısı

İncir tatlısı tarifi arkadaşım Remziye'ye ait. Tarif ile birlikte resimlerini de göndermiş sağ olsun. Benim de bu tatlıyı yapma fırsatım oldu, keki yumuşacık oluyor. Keki ıslatmak için kullanılan nescafe biraz bana fazla geldi,  azaltılabilir. Remziye'nin diğer tariflerine buradan ulaşabilirsiniz.


MALZEMELER


Keki için;
3 yumurta
1 su bard. şeker
1 su bard. ceviz içi ( iri olacak)
1 su bard. un
6-7 tane kuru incir (suda bekletilmiş)
1 paket kabartma tozu

Keki ıslatmak için;
1 su bard. su
1 yemek kaşığı nescafe(biraz azaltılabilir)
1 yemek kaşığı şeker

Kreması;
1 litre süt
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı nişasta
5 yemek kaşığı şeker

 HAZIRLANIŞI
Şekeri ve yumurtaları köpürene dek çırpın. Karışıma unu ve kabartma tozunu eleyin, içine doğradığınız incirleri ve kırık cevizi ilave edin. Keki 160 derece, önceden ısıtılmış fırında pişirin. Fırından çıkan kekiniz soğuyunca, keki ıslatmak için kullanacağınız malzemeleri bir taşım kaynatıp, keki ıslatınız.
Bir yandan bir tencerede kremayı pişirmeye başlayın, ateşten almaya yakın, 50 gr. tereyağı ilave ediniz. Krema ılınınca 1 paket toz kremşantiyi kremaya ilave edip, mikserle çırpınız.

Afiyet olsun

3 yorum:

  1. Bu tatlıyı bir gün dolapta bekletirseniz çok daha iyi oluyor. Çok tatlı gelmişse kahvesine şeker eklemeyebilirsiniz. Benim favori tatlımdır. Deneyen herkese afiyet olsun.

    YanıtlaSil
  2. Tarif için tekrar teşekkür ediyorum.

    YanıtlaSil
  3. Remziye ablacim çok güzel görünüyor, bende tadına bakmıştın harika yapıyor benim komşum, ellerine saglık:)

    YanıtlaSil

INSTAGRAMDAYIM

  Merhaba herkese, kısa bir süre öncesi ben de instagramdaki yerimi aldım. Bu sefer mesleki anlamda bir alan oldu, kendi uzmanlık alanım ola...