16 Aralık 2010 Perşembe

Tuzlu Kek

Tuzlu kek, bir yıldan fazladır yaptığım ve beni yanıltmayan bir kek türü. tarifin orijinali Burçinin Denemelerine ait. Hiçbir tarifin orijnaline sadık kalamadığım için, benim yaptığım kek birçok değişiklikleri içeriyor.  Bu sefer yaptığım tuzlu kekin içerisine baharat kattım; kırmızı pulbiber ve zerdeçal. Normalde yeşil zeytin ve peynir kullanıyordum, hatta sosis bile kattığım oldu. Tarife buradan ulaşabilirsiniz.
Birkaç püf noktayı da paylaşmak istiyorum, içine eklediğiniz her ıslak madde kekin içini nemli hale getirdiği için, eklemek istediğiniz peynir ya da zeytinin suyunu içine aldıktan sonra içine ilave ediniz. Yağlı peynir kullanırsanız içinde iyice eriyor, az yağlı peynir kullanmalısınız. Islak malzemeden dolayı pişme süresi uzayabiliyor, yukarıda bahsettiklerim dikkat ederseniz daha iyi sonuç alabilirsiniz.

Siteye koymaya fırsat bulamadığım birçok ekmek çeşitleri var. Malum ekmek bu, hemen tükendiği için görüntü alamıyorum. Görüntü  olmayınca, tarif pek anlam ifade etmiyor.


Ereğli dönüşü terminalde, oğlum; anne beni bu taksinin önünde çekermisin dedi, kıramadım. Taksi çok heybetli olduğu için hoşuna gitti herhalde.

Sitemi takip eden ve mail gönderen herkese teşekkür ediyorum. Mail atmak  yerine yorum kısmını da kullanarak bana ulaşabilirsiniz, hepsini okuyorum çünkü.
Selametle kalın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder