19 Aralık 2010 Pazar

Aşure


Malumunuz Muharrem ayındayız. Diğer bir ifadeyle aşure ayındayız, birçok evde aşureler pişirilip, dağıtıldı bile. Pişirmek isteyenler veya ilk defa deneyecek olarlar için, Yasemin Hanımın gönderdiği aşure tarifini yayınlıyorum. Kendinize ait tariflerinizi, görüntüleri ile birlikte yayınlamaktan mutluluk duyarım.



Aşure için malzemeler:

400 gr yarma (buğday)
1 kase nohut
1 kase fasulye
1 kase kayısı kurusu
1 kase elma kurusu (dilimlenerek kurutulmuş)
10 adet kuru incir
1,5 kase sarı üzüm
Yarım çorba kaşığı karanfil
1 portakal kabuğu rendesi
1 çay bardağı portakal suyu
1 çay bardağı süt
1 çay kaşığı tuz
4 su bardağı şeker


Üzeri için:

ceviz , fıstık , tarçın

Yapılışı:

Yarma, fasulye, nohut ile elma, kayısı ve üzüm kuruları ayrı ayrı haşlanır.
Nohut ve fasulyenin suları hariç diğerleri sularıyla beraber yarmanın içine katılır.
İncirler dörde bölünür. Karışıma eklenir. Süt, karanfil, portakal suyu, portakal kabuğu tuz ve şekerde eklendikten sonra tüm karışım bir taşım kaynatılır.

Kaselere konulduktan sonra ceviz, fıstk ve tarçınla üzeri süslenir.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder