27 Ekim 2010 Çarşamba

Sabah Poğaçası Bunlar

Dün sabah kahvaltı için işe gitmeden önce hazırladığım poğaçalar. O kadar çok tarifi varki şu poğaçanın. Ama sırrını çözdüm. Şöyleki, eğer pastane tarzı poğaça seviyorsanız margarinle yapacaksınız poğaçanızı, ama içinde katı yağ olduğu için çabuk bayatlıyor. Hemen bayatlamasın diyorsanız, sıvıyağ ile yapın derim.


MALZEMELER

1 Paket yaş maya
2 Yumurta
1 Tatlı kaşığı tuz
2 Yemek kaşığı şeker
1 Çay bard. sulu yoğurt
1 Çay bard. sıvıyağ(fındık yağı kullanıyorum)
1 Su bard. süt
Yeteri kadar un

İÇ MALZEME

Yeteri kadar beyaz  peynir

HAZIRLANIŞI

Unu bir kabın içine eleyin. Tuzu un ile harmanlayın. Bir yumurtanın sarısını poğaçaların üstüne sürmek için ayırın.Diğer malzemeleri ve mayayı unun ortasında elinizle birbirine yedirip, elinizin sıcaklığını vermeden hamurunuzu yoğurunuz. Buruda püf nokta, hamuru fazla karıştırmadan hemen yoğurmak, yoksa yağ kusabilir.

Hamurunzu 15 dak. dinlendiriniz. Poğaçalarınızı hazırladıktan sonra, 1 çay kaşığı şeker ve 2 yemek kaşığı su ile çırptığınız yumurta sarısını üzerlerine sürüp,  yağlı kağıt serili fırın tepsisinde 175 derecede pişiriniz.

Afiyet olsun.


2 yorum:

  1. Zeynepcim bize kısmet olmadı sabah pogaçaları,size afiyet olsun güzel görünüyorlar,selamlar....

    YanıtlaSil
  2. Zerrin abla, Bartın böyle oluyor işte, üretmeye devam ediyorum. Gelince, birlikte de yaparız inşallah.

    YanıtlaSil

Vişneli İrmikli Tatlı

Sıcak yaz günlerine soğuk bir dokunuş...Misafirim için yapmıştım, vişne sosu bana ait, hazır jel kullanmıyorum kesinlikle. Vişne suyu, şeker...