2 Ocak 2010 Cumartesi

Yasemin Hanımın Mutfağından

AŞURE

Marifetli arkadaşlarımızın mutfaklarından yayılan kokular nihayet bloğumuza ulaştı ilk tarif Yasemin Hanıma ait. Malumunuz aşure ayı, kendisi çok güzel ve özenli bir aşure tarifi göndermiş, ellerine sağlık Hocam.
Ben tarife hiç yorum katmadan aynen gönderdiği şekli ile yayınlıyorum.

Aşure için malzemeler:

400 gr yarma (buğday)
1 kase nohut
1 kase fasulye
1 kase kayısı kurusu
1 kase elma kurusu (dilimlenerek kurutulmuş)
10 adet kuru incir
1,5 kase sarı üzüm
Yarım çorba kaşığı karanfil
1 portakal kabuğu rendesi
1 çay bardağı portakal suyu
1 çay bardağı süt
1 çay kaşığı tuz
4 su bardağı şeker

Üzeri için:

ceviz , fıstık , tarçın

Yapılışı:

Yarma, fasulye, nohut ile elma, kayısı ve üzüm kuruları haşlanır.
Nohut ve fasulyenin suları hariç diğerleri sularıyla beraber yarmanın içine katılır.
İncirler dörde bölünür. Karışıma eklenir. Süt,karanfil, portakal suyu, portakal kabuğu tuz ve şekerde eklendikten sonra tüm karışım bir taşım kaynatılır.
Kaselere konulduktan sonra ceviz, fıstk ve tarçınla üzeri süslenir.

Afiyet olsun.

HİNKAL TARİFİ

1 yorum:

  1. Yasemin Hocam, bir de resim istiyoruz. Hepiniz bu muhteşem aşureye ait görüntüyü merak ediyoruz.

    YanıtlaSil