AŞURE
Marifetli arkadaşlarımızın mutfaklarından yayılan kokular nihayet bloğumuza ulaştı ilk tarif Yasemin Hanıma ait. Malumunuz aşure ayı, kendisi çok güzel ve özenli bir aşure tarifi göndermiş, ellerine sağlık Hocam.
Ben tarife hiç yorum katmadan aynen gönderdiği şekli ile yayınlıyorum.
Aşure için malzemeler:
400 gr yarma (buğday)
1 kase nohut
1 kase fasulye
1 kase kayısı kurusu
1 kase elma kurusu (dilimlenerek kurutulmuş)
10 adet kuru incir
1,5 kase sarı üzüm
Yarım çorba kaşığı karanfil
1 portakal kabuğu rendesi
1 çay bardağı portakal suyu
1 çay bardağı süt
1 çay kaşığı tuz
4 su bardağı şeker
Üzeri için:
ceviz , fıstık , tarçın
Yapılışı:
Yarma, fasulye, nohut ile elma, kayısı ve üzüm kuruları haşlanır.
Nohut ve fasulyenin suları hariç diğerleri sularıyla beraber yarmanın içine katılır.
İncirler dörde bölünür. Karışıma eklenir. Süt,karanfil, portakal suyu, portakal kabuğu tuz ve şekerde eklendikten sonra tüm karışım bir taşım kaynatılır.
Kaselere konulduktan sonra ceviz, fıstk ve tarçınla üzeri süslenir.
Afiyet olsun.
HİNKAL TARİFİ
Pasta, Kek, Muffin, Börek, Ekmek, Yemek, Tatlı Tarifleri ve Hayata Dair Şeyler...
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Vişneli İrmikli Tatlı
Sıcak yaz günlerine soğuk bir dokunuş...Misafirim için yapmıştım, vişne sosu bana ait, hazır jel kullanmıyorum kesinlikle. Vişne suyu, şeker...
-
Merhaba, Zor bir coğrafyanın çocuklarıyız. Salt bize ait bir kaderi yaşamıyoruz çoğu zaman. Oldum olası farklı desen ve renklerle kesişti ...
-
Ramazan Menüsü oluşturmak için katılımlarınızı bekliyorum, arkadaşlar. Menülerinizi bu sayfanın yorum kısmına ekleyebilirsiniz. En çok ...
Yasemin Hocam, bir de resim istiyoruz. Hepiniz bu muhteşem aşureye ait görüntüyü merak ediyoruz.
YanıtlaSil