8 Nisan 2014 Salı

Ayva Tatlısı

Zamanı geçmek üzere ayvanın. Öğlen yemek yediğimiz  Bağlık restoranında, ikram olarak ayva tatlısı getirdiler. Aman Allah'ım, ayva bu kadar mı lezzetli olur! Ayvayı çok severim o ayrı, ama tatlı bir başka olmuş. Hiç yapmamıştım ayva tatlısı, denemeye karar verdim. Komşularıma ikram etmesem, bütün hepsini bitirecektim. Şükretmek için o kadar çok sebebimiz var ki...


MALZEMELER

4 Adet Ayva
2 su bardağı toz şeker
1/2 Çay Kaşığı Kırmızı Gıda Boyası
5-6 Adet Karanfil
1 Adet Çubuk Tarçın
Su
2 Adet Elma

Üzeri İçin

Kaymak
Fıstık


HAZIRLANIŞI

Ayvaları soyup, ortadan ikiye bölünüz. İçlerini oyup, çekirdeklerini ayırınız. Yayvan bir çelik tencereye yeteri kadar su koyup, gıda boyasını ekleyip karıştırınız. Ayvaları geniş tarafları tencerenin tabanına gelecek şekilde yerleştiriniz. Tencerenin ortasına çubuk tarçını yerleştirip, karanfilleri serpiniz. Su miktarı ayvaları kapatacak şekilde olsun. Orta ateşte, yarı kıvamda pişmiş ayvaları çevirip, oyuk kısımlarına elma rendeleyip, 1 su bardağı şekeri dökünüz. Ayvalar  pişince, kalan şekeri de ekleyip, 10 dakika daha pişiriniz. Bu aşamada fırınınızı ısıtınız. Borcama dizdiğiniz ayvaların üzerine tencerede kalan suyu gezdirip, 20-25 dakika 180 derecede fırında pişirin.
Fırına koyma kısmı, isteğe bağlıdır. Tıpkı kabak tatlısında olduğu gibi. Yiyecekleri iki aşamalı pişirmek, glisemik indekslerini artırdığı için her zaman tercih edilmemelidir.

Soğuyan tatlınızı kaymak ve fıstık ile süsleyerek servis edebilirsiniz.

Afiyet Olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder