9 Şubat 2013 Cumartesi

Islak Kek

Hani anne tarifleri vardır, her seferinde aynı tadı yakalarsınız. Çok fazla özellik aramaz sadece o tadı yakalamak istersiniz anılarla birlikte. Küçük oğlum Muhammed Sefa'nın bakıcı Teyzesi Mesude ablamızın da her seferinde aynı tadı yakaladığımız böyle birkaç tarifi var. Şimdi bunlardan ıslak kek tarifini sizinle paylaşmak istiyorum. Islak kek yaptığında sağolsun yine bize de getirmiş. Ben de hemen görüntüleyip, tarifini aldım. Aslına bakarsanız benim de bir ıslak kek tarifim var, sizinle hiç paylaşmadım. Bu cevizli tarif pek ferah  oluyor, tavsiye ederim.


 
MALZEMELER

4 yumurta
2 su bard. toz şeker
1 bardak süt
1 çay bard. kırık ceviz içi
1 paket margarin
1 paket küçük kakao
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Yeteri kadar un ( 2 su bardağı civarı olduğunu söyledi)



HAZIRLANIŞI
Erimiş margarine 1 bardak süt, 1,5 su bardağı toz şeker, kakao ve vanilyayı ilave edip, mikserle çırpınız. Bu karışımdan bir su bardağı ayırınız. Kalan malzemelerin üzerine yumurtaları kırıp, yarım bardak toz şekeri de ilave edip çırpınız. En son elenmiş un ve kabartma tozu ile birlikte cevizi ilave ediniz. Kekin kıvamı yarı akışkan şekilde olacak çok sıvı ya da katı değil. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında yaklaşık 30 dakika pişiriniz.
Fırından aldığınız kekin ilk sıcaklığı çıkınca üzerine ayırdığınız 1 su bardağı karışımı dökünüz. kek iyice soğuyunca dilimleyip, hindistan cevizi ya da fıstıkla süsleyebilirsiniz.

Afiyet Olsun.

4 yorum:

  1. Keke bayılırım, afiyet olsun.

    YanıtlaSil
  2. Bu ıslak kek bir harika, puf puf.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sıvı yağsız margarinle(tereyağ) yapılan kekler çok güzel oluyor.Margarin yerine ben tereyağı kullanıyorum. Sana bahsettiğim browni bu tarife yakın. Süt yok, 1 paket kare bitter çikolata var. Tarifini bir ara vereceğim, görüntüleyemediğim için yazamadım.

      Sil
  3. Artık Martha Day'in Baking kitabından öğrendiğimize göre kekler sadece tereyağ ile yapılacak.

    YanıtlaSil

INSTAGRAMDAYIM

  Merhaba herkese, kısa bir süre öncesi ben de instagramdaki yerimi aldım. Bu sefer mesleki anlamda bir alan oldu, kendi uzmanlık alanım ola...