2 Ağustos 2012 Perşembe

Ramazanda Sütlaç

Daha önce yayınladığım Hamsiköy Sütlacı tarifini tekrar yayınlamak istedim. Sürekli bu şekilde pişiriyorum sütlacımı. Bu sütlacın pişme süresi biraz uzun, ben pirinçleri önceden ıslayıp bu süreyi biraz kısaltıyorum. Bir de sütlacın şekerini ocağın altını kapatmadan yaklaşık 10 dakika önce ilave ediyorum. Çiğ sütten yapıldığı için kıvamlı ve kaymağı üzerinde bir sütlaç oluyor.




Tarife ulaşmak için tıklayınız.

2 yorum:

  1. Bu sütlacın özelliği, pirinç ile süt özleşip kıvamlı bir hal alması. Hani vardır ya sütünü ayrı pirincini ayrı kaşıklarsınız,öyle olmuyor işte bu.

    YanıtlaSil
  2. Bu aralar sütlat canım çekmişti. Benim annemin de sütlacı özlü olur. Rahmetli babanemden öğrenmiş. Her seferinde sorarım herşey göz kararı olduğundan bir türlü tarif alamamışımdır:))

    YanıtlaSil