Trabzonda sonbaharda dağ taş kara üzümle dolardı. Koca koca kazanlarda pekmez pişirirdi büyüklerimiz. Biz üzümlerin suyunu kaynatıp içmekle yetindik.
Pasta, Kek, Muffin, Börek, Ekmek, Yemek, Tatlı Tarifleri ve Hayata Dair Şeyler...
20 Eylül 2010 Pazartesi
Organik Bunlar
Bayramda eşimin köyünden topladığımız kurtlu elmalar ve armutlar...Çocukken köyde kemirip durduğumuz kurtlu meyveler, moda tabir ile organik ürünler oldu artık.
Trabzonda sonbaharda dağ taş kara üzümle dolardı. Koca koca kazanlarda pekmez pişirirdi büyüklerimiz. Biz üzümlerin suyunu kaynatıp içmekle yetindik.
Hiç ilaçlanmamış bu organik ürünlerden bir elmalı turta ya da elmalı kurabiye yapmakta bana düşüyor.
Trabzonda sonbaharda dağ taş kara üzümle dolardı. Koca koca kazanlarda pekmez pişirirdi büyüklerimiz. Biz üzümlerin suyunu kaynatıp içmekle yetindik.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Vişneli İrmikli Tatlı
Sıcak yaz günlerine soğuk bir dokunuş...Misafirim için yapmıştım, vişne sosu bana ait, hazır jel kullanmıyorum kesinlikle. Vişne suyu, şeker...
-
Merhaba, Zor bir coğrafyanın çocuklarıyız. Salt bize ait bir kaderi yaşamıyoruz çoğu zaman. Oldum olası farklı desen ve renklerle kesişti ...
-
Ramazan Menüsü oluşturmak için katılımlarınızı bekliyorum, arkadaşlar. Menülerinizi bu sayfanın yorum kısmına ekleyebilirsiniz. En çok ...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder