16 Temmuz 2019 Salı

Taş Sacı

Bartına özel birşey taş sacı, haftasonu gezimizde keşfettim. Bana Trabzonda ekmek pişirdiğimiz blekileri hatırlattı.
Bartın İli Kurucaşile İlçesinin Karaman köyünde üretiliyor bu taşlar. Tamamen el işçiliği ile yapılıyor. Fırın içinde, ocak üzerinde kullanabiliyorsunuz.
Mesela ben ekmeklerime yeni bir pişirme materyali bulmuş oldum.

Son mayalamayı taş üzerinde yapıp fırına verdim, ekşi mayalı ekmeğimi.
Taşlardan Bartın merkezdede bulabilirsiniz, Demirciler Çarşısında.
Ben Karamandan 60 tl.ye aldım.
Davul üzerine monte edilmiş taşlar da var, yufka pişirmek için ideal.

Kalın sağlıcakla.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Stollen

 Merhaba, Kış gelince, kışa özgü tadlar da yavaş yavaş mutfaktaki yerini almaya başladı. Alman ekmeği, stollen konusunda uzmanlaşmış olabili...