27 Mart 2020 Cuma

RULO PASTA

Merhaba,
Blog yazarı olmanın en güzel yanı, geçen zamana dair bir iz bırakmasıdır sanırım.
#HayatEveSığar günlerinden yazıyorum, vakit bulunca yazabildim nihayet.
10 yıldır yaptığım klasik tarifimdir, zaten pastalar kısmında da eski tarifimi görebilirsiniz

Tariflerde zamanla değişiyor işte, ufak-tefek ilavelerle tarifim:

MALZEMELER

-5 Adet yumurta
-100 gr.toz şeker
-150 gr.un(1 yemek kaşığı nişasta dahil)
-Tuz, bir tutam
-1/2 paket kabartma tozu

KREMA
-1 Paket Krem Şanti
-1 Su bard.soğuk süt
-2 tane muz
-Keki ıslatmak için 5 yemek kaşığı süt




HAZIRLAMA

Yumurtaları, şeker ile birlikte 10 dakika çırpınız. Kuru malzemeleri eledikten sonra spatula yardımı ile birkaç seferde yumurtalı karışıma ilave ederek, alttan üste doğru karıştırınız. Karışımı söndürmeden, unları karışıma ilave ediniz.
Yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine karışımı boşaltıp, spatula ile üzerini düzleştirin.
Keklerinizi pişirdiğiniz fırın ısısında(fırın önceden ısınmış olmalı ) üzeri hafif kızarana kadar pişirin. Hamur ince olduğu için hızlı pişecektir, dikkatli olun.
Pişen pandispanyayı ilk sıcağı cıkınca, tezgah üzerine alın soğusun.

Yağlı kağıdı çıkarıp, keki tekrar düz konuma getirin. Üzerine 5 yemek kaşığı sütü gezdirdikten sonra çırpılmış kremayı yayınız. Kabukları çıkarılmış iki muzu yanyana birleştirip, kekinizi rulo halinde sarın.
Eğer üst yüzeyini de kaplamak isterseniz, yine aynı şekilde ilave bir paket kremşanti ve 1 bardak süt ile kremasını hazırlayıp, üst yüzeyini kaplayabilirsiniz.
Benim vaktim varsa, içine pastacı kreması hazırlayıp, dış yüzeyini kremşanti ile kaplıyorum.
Pastaneler kremasına katı yağ kattıkları için, yaş pastalar hep parlak parlak olur.
Evde basitçe bu şekilde hazırlayabilirsiniz.

Sağlıklı günlerle birlikte...

Afiyet Olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Vişneli İrmikli Tatlı

Sıcak yaz günlerine soğuk bir dokunuş...Misafirim için yapmıştım, vişne sosu bana ait, hazır jel kullanmıyorum kesinlikle. Vişne suyu, şeker...