12 Temmuz 2019 Cuma

Ekmeklerim

Merhabalar,
Uzun....bir ara oldu değil mi? Blog pasta ve yemek temalı olduğundan tarif yazacak vakit olmayınca paylaşım yapmak anlamsız gibi duruyor. Ama yazmalı insan, bazen sırf yazmak için yazmalı.
Vakit bulursam gezi yazılarım var; İsviçre, İtalya, Balkanlar.
Mutfağımda hala pişirip taşırmaya devam ediyorum. Ekşi mayalı ekmeklerimi fırsat buldukça mayalayıp pişiriyorum. Mesela;



Trabzon kuymağımız...Komşumuz Asiye Teyze yaptı, en geleneksel tarifiyle, asıl marifeti kullandığınız ürünlerde; peynir, mısır unu ve tereyağının muhteşem uyumu.
En kısa zamanda tarif eklemeyi ümit ediyorum.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Vişneli İrmikli Tatlı

Sıcak yaz günlerine soğuk bir dokunuş...Misafirim için yapmıştım, vişne sosu bana ait, hazır jel kullanmıyorum kesinlikle. Vişne suyu, şeker...