Trabzonda sonbaharda dağ taş kara üzümle dolardı. Koca koca kazanlarda pekmez pişirirdi büyüklerimiz. Biz üzümlerin suyunu kaynatıp içmekle yetindik.
Pasta, Kek, Muffin, Börek, Ekmek, Yemek, Tatlı Tarifleri ve Hayata Dair Şeyler...
20 Eylül 2010 Pazartesi
Organik Bunlar
Bayramda eşimin köyünden topladığımız kurtlu elmalar ve armutlar...Çocukken köyde kemirip durduğumuz kurtlu meyveler, moda tabir ile organik ürünler oldu artık.
Trabzonda sonbaharda dağ taş kara üzümle dolardı. Koca koca kazanlarda pekmez pişirirdi büyüklerimiz. Biz üzümlerin suyunu kaynatıp içmekle yetindik.
Hiç ilaçlanmamış bu organik ürünlerden bir elmalı turta ya da elmalı kurabiye yapmakta bana düşüyor.
Trabzonda sonbaharda dağ taş kara üzümle dolardı. Koca koca kazanlarda pekmez pişirirdi büyüklerimiz. Biz üzümlerin suyunu kaynatıp içmekle yetindik.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Çikolatalı Babka
Merhaba, Öyle güzel tariflerim varki ekşi mayalı, yazmamak olmaz. Tarifler en güzelinden hazırlanmış, harika tadlar. Küçük oğlumun yorumu ş...

-
Harika bir misafir keki. Dilimleri minik tutarsanız bayağı miktarda lamington kekiniz oluyor. Zaten orjinalinde(Avustralya) her y...
-
Ekşi maya serisinin son ürünü, ramazana özel pide. Ekşi maya ile tam buğday unu kullanılarak hazırlandı. Mide de ne bir şişkinlik ne bir haz...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder