Merhaba, değerli arkadaşlar, dostlar, tanıdıklar ve tanımadıklarım: Yemek Bloğuma başlayalı yaklaşık 1,5 ay oldu. 15 gündür de yayındayız, bu heyecanımı benimle paylaştığınız için hepinize teşekkür ederim.
Paylaştıkça ve katkıda bulundukça güzelleşecek sitemiz.
Malumunuz Muharrem ayındayız. Hicri yılın ilk ayı. Bu ay içerisinde(aslında ilk günü), yılınız bereketli geçsin diye bir miktar un alıp, sonraki zamanlarda aldıklarınızın üzerine bir parça serpebilirsiniz.
Belki batıl bir inanış olabilir ama, ben de Fazilet Hocamızdan duymuştum. Bir de giysi türü birşey almanızı öneririm, en azından bir çorap olabilir.
Ben iki yıldır deniyorum, sonuçlar olumlu. Bazı şeylerde inandıkça gerçekleşiyor belki.
Aşurelerimizi pişirip, komşularımıza dağıttıktan sonra, evdeki un stoğumuzu bir daha gözden geçirelim.
Bu yıl, o kadar çok aşure geldi ki evimize, aşure yapma hevesim kaçtı.
Kuru üzüm, kuru fasulye ve incir sevmeyen birisi olarak, aşurenin 3 tane önemli malzemesini kullanım dışı bırakıyorum. Aşure sever birisi sayılmam zaten.
Ağız tadıyla bir yıl geçirmenizi dilerim.
Pasta, Kek, Muffin, Börek, Ekmek, Yemek, Tatlı Tarifleri ve Hayata Dair Şeyler...
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Çikolatalı Babka
Merhaba, Öyle güzel tariflerim varki ekşi mayalı, yazmamak olmaz. Tarifler en güzelinden hazırlanmış, harika tadlar. Küçük oğlumun yorumu ş...

-
Harika bir misafir keki. Dilimleri minik tutarsanız bayağı miktarda lamington kekiniz oluyor. Zaten orjinalinde(Avustralya) her y...
-
Ekşi maya serisinin son ürünü, ramazana özel pide. Ekşi maya ile tam buğday unu kullanılarak hazırlandı. Mide de ne bir şişkinlik ne bir haz...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder