10 Temmuz 2015 Cuma

Ekşi Mayalı Pide

Ekşi maya serisinin son ürünü, ramazana özel pide. Ekşi maya ile tam buğday unu kullanılarak hazırlandı. Mide de ne bir şişkinlik ne bir hazımsızlık, harika birşey. Şu ana kadar dört tane yaptım, daha da yapmaya devam edeceğim.



Yapım aşamaları biraz uzun, bu sıcak günlerde denemek istemezsiniz herhalde.
Merak eden olursa tarifini yazarım yine de.

Benden haber soracak olursanız, sünnet düğünümüzün hazırlıkları içerisindeyiz. Mekan seçimi, menü, kıyafetler, fotoğraf çekimi, davetiye, at, davul vs. diye uzayan kalemler. Ayrıntılara bayramdan sonra devam ederim.


Sıcağın da etkisiyle çoşan ve hatta çıldıran ekşi mayalarımla hazırladığım ekmeklerimden bir kesit.
Bir yıldır bayağı yol aldım bu konuda. Herşey de olduğu gibi ciddi emek ve sabır isteyen bir iş.
Bu ekmekler bize bir fırın uzaklığında olsa ne güzel olur değil mi?

Mutlu ve bereketli bayramlarınız olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Vişneli İrmikli Tatlı

Sıcak yaz günlerine soğuk bir dokunuş...Misafirim için yapmıştım, vişne sosu bana ait, hazır jel kullanmıyorum kesinlikle. Vişne suyu, şeker...