Cafefernando...Cenk Sönmezsoy, geçen yaz pastacılık alanında kilometre taşı olacak bir kitap çıkardı. Hani yabancı pastacılık kitaplarını aldığınızda, her sayfada nefes kesen görüntülerle karşılaşır, arka sayfaya geçmeye kıyamazsınız. Bu kitap işte öyle birşey.
Çikolatalı puding tarifi, bahsettiğim kitaptan değil. Cafefernando'nun bloğundan, aynı zamanda denediğim ilk tarifi. Sonuç benim açımdan mükemmel. Daha önce tarifini verdiğim ev yapımı supangleyi hatırlarsınız, benzer bir tad.
Tarifi uzun uzun yazmayacağım. Cafefernando'nun ayrıntılı anlatımıyla sizi baş başa bırakmak için tarife buradan ulaşabilirsiniz.
Ben tarifte İpek Hanım Çiftliğinden aldığım ev nişastasını kullandım. Nestle marka kakao kullandım.
Kakaolu puding ılıkken bir harika. Ama fotoğraftaki gibi porsiyonluk halde servis edebilmeniz için, buzdolabında bekletmeniz gerekiyor.
Yemek kitapları raflarında gezinirken bu kitaba göz atmayı ihmal etmeyin. Bir bakınca, bu benim olmalı diyeceksiniz zaten. Ya da internetten sipariş verebilirsiniz. Emeğine sağlık Cenk, başarın daim olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder