Dolu dolu zamanları geride bırakarak döndüm bloğumun başına. 2009'un Kasım ayında başlamıştık yayına ,4 yılı geride bırakmışız. Hep daha çoğunu yapmak isteyip de, zaman-mekan ve meşguliyetler arasında kalarak az ile yetinmek zorunda kaldım.
Pek meşgulüz bu aralar; zira göç hazırlığındayız. Türkiye'deki hayatımıza bir ara verip, uzak diyarlara göçeceğiz nasipse. İlerleyen zamanlarda ayrıntılardan sizi haberdar ederim.
Değerli meslektaşım Memduha Hanım, Diyarbakır'dan gelen doğal ürünlerini paylaştı benimle. Ben de onları sizin için görüntüledim.
Kurutulmuş Reyhan Otu
Kekik
Sumak
Kendisi bir de havuçlu kek tarifini verdi bana, bazı öğretmen arkadaşlar tarafından da denenmiş olan bu tarif hep olumlu sonuçlar verdi. Yalnız, tadına bakıp görüntülediğim kekin fotoğrafları benim oğullarım tarafından silinmiş. Yine de tarifini yazmakta kararlıyım.MALZEMELER
4 yumurta
1,5 su bard. toz şeker
1 su bard. sıvıyağ
1 su bard. süt(yoğurt da olabilir)
2 su bard. rendelenmiş havuç
1 bardak dövülmüş ceviz içi(fındık da olabilir)
3 su bard. un
1,5 paket kabartma tozu
Tarçın
HAZIRLANIŞI
Yumurta ve toz şeker çırpılıp, sıvılar eklenir. Elenmiş un ve kabartma tozu ve tarçın da eklenerek, tahta kaşıkla kek hamuru karıştırılır. Ceviz ve havuç karışıma eklenerek, kek hamuru kalıba dökülür. Kelepçeli ya da dilimli kek kalıbı (kalıbı yağladıktan sonra üzerine un serpin ve fazlasını dökün). Kekinizi önceden ısıtılmış 175 derece fırında içi çekene kadar pişirin.
Daha önce yayınladığım havuçlu kek tarifine de bakabilirsiniz.
Bu gönderimi en son yaptığım çaylı kek tarifi ile kapatayım, tarifine buradan ulaşabilirsiniz.
Selam ve sevgiler....
Zeynepcim, bloğundaki herşey çok güzel,ama bütün pastalar, börekler bir yanaaaaa, yukarıdaki hurma ayrı bir yanaaaa,mmmmm bayılırım :)
YanıtlaSilkim olduğumu yazmamışım ben Aycan öğretmen, kolay gelsin
YanıtlaSilAycan Hocam, sizin de ne kadar marifetli olduğunuzu buradan paylaşmak isterim. Umarım ev yapımı reçellerinizi görüntüleme fırsatım olur. Güzel yorumunuz için teşekkürler.
YanıtlaSil