20 Temmuz 2013 Cumartesi

Fırın Sütlaç

Perşembe akşamı annemleri iftara davet etmiştim. Mütevazi iftar soframdan görüntü almadım. Ama hazırladığım fırın sütlacın görüntüsünü sizin için almayı bir borç bildim kendimce. Daha önce tarifini verdiğim hamsiköy sütlacını fırında hazırladım bu sefer.

Bu yıl fırın kaplarından hem kendime aldım hem de arkadaşlarıma hediye ettim.Fırın kapları; sütlaç, güveç ve yoğurt sunumu için hem lezzetli hem de pek şık oluyorlar.
Hamsiköy sütlaç tarifini iki ölçü hazırladım. Lokantalarda fırın sütlaç yapmak için; sütlaç kaplarını yarıya kadar doldurduktan sonra, kalan sütlacın üzerine yumurta kırıp kaseleri dolduruyorlar. Dikkat ederseniz, dışarıda yediğiniz fırın sütlaç pek sarıdır. Ben yumurta kullanmadım, sadece sütçüden aldığım yağlı sütü kullandım. Zira hazır sütler yağsız olduğu için, sütlü tatlılar pek kıvamlı olmuyor.
En önemli püf noktası, sütlacı hazırlayıp kaplara dökdükten sonra soğuduğunda üzerinin buruşması. Bu demek oluyor ki artık sütlacınız fırına girebilir. Ben üzerini çok fazla yakmak istemedim, bu görüntü bana kafi geldi.

Hamsiköy sütlacını verdiğim tarifin iki katını alarak hazırlayın ve 6 tane fırın kabına paylaştırın. Birkaç küçük kase daha sütlacım arttı benim. Fırın tepsisinin içine biraz su döküp, fırın kapları yerleştirin ve 180 derecede üzeri biraz kızarana dek pişirin. Oda ısısına gelince buzdolabına kaldırın, soğuk olarak servis yapın.

Afiyet Olsun.

2 yorum:

  1. Hocam sütlü tatlılarla aram çok iyi olmamasına rağmen sütlaca bayıldım. inşallah tekrarı seneye iftara kalmaz...?
    iftar davetinize icabet eden misafirlerinden selamlar

    YanıtlaSil
  2. abla süperdi eline sağlık....
    AZİZE

    YanıtlaSil

INSTAGRAMDAYIM

  Merhaba herkese, kısa bir süre öncesi ben de instagramdaki yerimi aldım. Bu sefer mesleki anlamda bir alan oldu, kendi uzmanlık alanım ola...