13 Ağustos 2012 Pazartesi

MANTARLI FIRIN MAKARNA

Ramazan ayının başından beri yapmaya niyet edip yapamadığım fırın makarnayı, nihayet  havaların biraz serinlemesi ile birlikte bugün itibari ile yapmış bulunuyorum.

Ancak yemekten sonra görüntüleme fırsatım oldu fırın makarnayı, görüldüğü gibi bitmek üzereyken.
Aslında herkes bilir fırın makarna tarifini. Benim özel bir tarifim yok, sadece kullandığım makarna güzel. Özellikle fırın makarna için değil, her zaman Arbella makarna kullanırım.

Arbellanın fırın makarnasını kesinlikle tavsiye ederim. Makarnanın tarifini genel hatları ile vereceğim.

MALZEMELER

1 paket fırın makarna
300-400 gram mantar
Beşamel Sos
2 adet yumurta
2 su bardağı kaşar.

HAZIRLANIŞI

Makarnayı haşlayıp suyunu süzün. İnce doğradığınız mantarları bir tavada az yağ ile pişirin. Beşamel sosunuzu hazırlayın,sos soğuduktan sonra içine yumurtaları kırıp, içiye çırpın. Mantarı ve 1 su bardağı kaşarı beşamel sosa ekleyin. Yağladığınız borcama makarnanın yarısını döküp, beşamel soslu harcın yarısını üzerine gezdirin. Kalan makarnayı da ilave edip, kalan sosu düzgün bir şekilde mkarnanınn üzerine yayın. Bir su bardağı kaşarı da en üste yaydıktan sonra ısınmış, 190 derece fırında makarnanızı üstü kızarana kadar pişirin.

Afiyet olsun.

Merak edenler için söylüyorum, dün bahsettiğim samsa tatlısının tarifi, Sofra Dergisinin 2009 Kasım sayısında var. Derginin eski sayılarını karıştırırken rastladım.
Bir yerlerde gözünüze çarpmıştır belkid de bu kitap, çorba kültürüm artsın diye bende aldım, Oktay Usta'nın son kitabını. Özellikle tahıllı ve sebzeli çorbalar pek hoş. Çocuklarınıza alternatif sunmak için güzel.

Kadir gecesi...Gündüzünü de tıpkı gecesi gibi değerlendirmek gerekiyor. Bu zaman dilimlerinde şeytan hep sağdan yaklaşıp, ibadetleri küçük göstermeye çalışır.
Hani namaz kılmak istersin, yok der şeytan kuran okursan daha sevap, kuran okumak istersin, yok der tesbih çeksen daha sevap, derken gece ilerler yorgun düşersiniz uykunuz gelir. Bu vesveseden çok da birşey yapamamışsınızdır.

Öğrencilik yıllarımda bir gün, Hekimoğlu İsmalin bir konuşmasına katılmıştık. Dedi ki arkadaşlar, mübarek gecelerde finalimiz, vizemiz oluyor gereği gibi ibadet edemiyoruz, ne yapalım?
"Bismillah deyin, onun rızası için derse oturun bu da size sevap kazandırır" dedi Hekimoğlu İsmail. Allah Teala bizi kadir gecesinin sırrına erdirsin inşallah. Değil mi ki onun rızası varsa içinde, bütün ibadetler büyük. Bu şuurla gecemizi idrak edelim, bütün müslümanlar ve insanlık için dua edelim inşallah.

Hayırlı mübarek olsun Kadir geceniz, gecemiz.

2 yorum:

  1. Arkadaşım hani nerde bayram sofran ve menün? Biliyorum yoğunsun 3 erkeğe bakmak kolay değil ama bizi de ihmal etme.

    YanıtlaSil
  2. Bayram da farklı olarak sadece Demirci(Manisa) usulü tavuklu keşkek pişirdim, bir de bahsettiğim samsa tatlısını hazırladım. Tatlının ayrıntılarını yazacağım. ben birinden fotoğraf istemiştim ama!

    YanıtlaSil

INSTAGRAMDAYIM

  Merhaba herkese, kısa bir süre öncesi ben de instagramdaki yerimi aldım. Bu sefer mesleki anlamda bir alan oldu, kendi uzmanlık alanım ola...