Tarife ulaşmak için tıklayınız.
Pasta, Kek, Muffin, Börek, Ekmek, Yemek, Tatlı Tarifleri ve Hayata Dair Şeyler...
2 Ağustos 2012 Perşembe
Ramazanda Sütlaç
Daha önce yayınladığım Hamsiköy Sütlacı tarifini tekrar yayınlamak istedim. Sürekli bu şekilde pişiriyorum sütlacımı. Bu sütlacın pişme süresi biraz uzun, ben pirinçleri önceden ıslayıp bu süreyi biraz kısaltıyorum. Bir de sütlacın şekerini ocağın altını kapatmadan yaklaşık 10 dakika önce ilave ediyorum. Çiğ sütten yapıldığı için kıvamlı ve kaymağı üzerinde bir sütlaç oluyor.
Tarife ulaşmak için tıklayınız.
Tarife ulaşmak için tıklayınız.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Çikolatalı Babka
Merhaba, Öyle güzel tariflerim varki ekşi mayalı, yazmamak olmaz. Tarifler en güzelinden hazırlanmış, harika tadlar. Küçük oğlumun yorumu ş...

-
Harika bir misafir keki. Dilimleri minik tutarsanız bayağı miktarda lamington kekiniz oluyor. Zaten orjinalinde(Avustralya) her y...
-
Ekşi maya serisinin son ürünü, ramazana özel pide. Ekşi maya ile tam buğday unu kullanılarak hazırlandı. Mide de ne bir şişkinlik ne bir haz...
Bu sütlacın özelliği, pirinç ile süt özleşip kıvamlı bir hal alması. Hani vardır ya sütünü ayrı pirincini ayrı kaşıklarsınız,öyle olmuyor işte bu.
YanıtlaSilBu aralar sütlat canım çekmişti. Benim annemin de sütlacı özlü olur. Rahmetli babanemden öğrenmiş. Her seferinde sorarım herşey göz kararı olduğundan bir türlü tarif alamamışımdır:))
YanıtlaSil