21 Mart 2010 Pazar

Remziye Hanımın Mutfağından


İncir Tatlısı

İncir tatlısı tarifi arkadaşım Remziye'ye ait. Tarif ile birlikte resimlerini de göndermiş sağ olsun. Benim de bu tatlıyı yapma fırsatım oldu, keki yumuşacık oluyor. Keki ıslatmak için kullanılan nescafe biraz bana fazla geldi,  azaltılabilir. 


MALZEMELER


Keki için;
3 yumurta
1 su bard. şeker
1 su bard. ceviz içi ( iri olacak)
1 su bard. un
6-7 tane kuru incir (suda bekletilmiş)
1 paket kabartma tozu

Keki ıslatmak için;
1 su bard. su
1 yemek kaşığı nescafe(biraz azaltılabilir)
1 yemek kaşığı şeker

Kreması;
1 litre süt
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı nişasta
5 yemek kaşığı şeker

 HAZIRLANIŞI
Şekeri ve yumurtaları köpürene dek çırpın. Karışıma unu ve kabartma tozunu eleyin, içine doğradığınız incirleri ve kırık cevizi ilave edin. Keki 160 derece, önceden ısıtılmış fırında pişirin. Fırından çıkan kekiniz soğuyunca, keki ıslatmak için kullanacağınız malzemeleri bir taşım kaynatıp, keki ıslatınız.
Bir yandan bir tencerede kremayı pişirmeye başlayın, ateşten almaya yakın, 50 gr. tereyağı ilave ediniz. Krema ılınınca 1 paket toz kremşantiyi kremaya ilave edip, mikserle çırpınız.

Afiyet olsun



MUHALLEBİLİ PASTA



KEK MALZEMELERİ

1 Su bardağı şeker
2 yumurta
2 Su bardağı un
2 yemek kaşığı kakao
1 Su bardağı süt
1 Su bardağı sıvıyağ
2 paket kabartma tozu

MUHALLEBİ

1 Kg. süt
4 Kahve fincanı şeker
4 Kahve fincanı un
2 Kaşık margarin
2 paket kremşanti+1/2 su bardağı süt

KEKİ ISLATMAK İÇİN

1 bardak ılık süt
1 yemek kaşığı nescafe

HAZIRLANIŞI

Şeker ile yumurtayı çırptıktan sonra, süt ve sıvı yağı ilave ediyoruz. Kuru malzemelerimizi(un, kakao, kabartma tozu) ilave edip, mikserin hamur aparatı ile düşük ayarda karıştırıyoruz. Orta büyüklükteki bir tepsiye pişirme kağıdı seriyoruz, pişirme kağıdını bir miktar tereyağı ile yağlayıp üzerine biraz un serpiniz(fazlasını alınız), kek karışımınızı tepsiye yayınız. 170 derece önceden ısıstılmış fırında pişiriniz.

Muhallebinin malzemelerini bir tencerede karıştırınız, pişmeye yakın iki kaşık margarin ilave ediniz. Soğuduktan sonra 2 paket kremşanti ile 1/2 su bardağı süt ilave ediyoruz.

keki ıslattıktan sonra, üzerine muhallebiyi yayıyoruz, üzerine kakao ilave edip, en az 2 saat buzdolabında bekletiyoruz.

Afiyet olsun.





PİZZA




Bu harika pizzanın bir tarifi var elbette, en kısa zamanda onu eklemeye çalışacağım.


MİLFÖYLÜ GÜL PİZZA



Bu tarif bütün orijinalliği ile Remziye Hanım'a ait. Milföy hamurunun içerisine biber, karnıbahar, domates, zeytin ince birşekilde doğranarak yerleştiriliyor. Rulo yaptığınız yufkayı 3'e bölerek tepsiye yerleştiriyorsunuz, ortaya bu görüntü çıkıyor.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

INSTAGRAMDAYIM

  Merhaba herkese, kısa bir süre öncesi ben de instagramdaki yerimi aldım. Bu sefer mesleki anlamda bir alan oldu, kendi uzmanlık alanım ola...