30 Nisan 2023 Pazar

BİBERLİ EKMEK

Ben bu lezzeti daha önce nasıl yapmadım şimdiye kadar, tam da bana uygun bir lezzetmiş.

Bol lor peynirli yaptım ben, orijinalinde bu kadar lor peyniri bulunmuyor.


MALZEMELER

3-3,5 su bardağı un

1 tatlı kaşığı tuz

1 çay bardağı zeytinyağı

1 çay bardağı süt

1 çay bardağı su

1 tatlı kaşığı kuru maya(pakmaya, instant maya kullanmıyorum, kokusu ağır oluyor)

1 çay kaşığı şeker

İÇ MALZEMESİ

  • 1 tane orta boy kuru soğan(minik doğranmış)
  • 1/2 çay bardağı ceviz
  • 1/2 çay bardağı susam
  • 2 yemek kaşığı pulbiber
  • 2 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 çay bardağı zeytin yağı
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 su bardağı lor peyniri ve tuz
HAZIRLANIŞI

Hamuru hazırlayıp 1 saat kadar mayalandırın. Unlu tezgahta havasını alıp, tekrar yoğurun. Ben hamuru tek parça halinde, yağlanmış fırın tepsisine yaydım.
İç harç malzemesini hazırlayıp, bir kapta yoğurunuz ve hamurun üzerine ince bir tabaka halinde yayınız. Yaklaşık 30-35 tepside mayalanınca sıcak fırında pişiriniz. 

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Vişneli İrmikli Tatlı

Sıcak yaz günlerine soğuk bir dokunuş...Misafirim için yapmıştım, vişne sosu bana ait, hazır jel kullanmıyorum kesinlikle. Vişne suyu, şeker...