11 Haziran 2014 Çarşamba

Midye Börek

Günaydın,

Söylemiştim ya, becerikli arkadaşlarım çok benim. Mesai arkadaşlarımdan sevgili İngilizce Öğretmeni Gökben'in bugün sabah yapıp dumanı üzerinde sıcak sıcak okula getirdiği midye böreğin tarifini paylaşmak istiyorum sizlerle. Kendisinin kısırı da pek meşhurdur bu arada.


MALZEMELER

4-5 adet hazır yufka
Kıyma
Soğan
Tuz
Karabiber
Sıvıyağ

Yufkaları Islatmak İçin;

Eritilmiş tereyağı
Su



HAZIRLANIŞI

Önce iç malzemesini hazırlıyoruz. Sıvıyağ koyduğumuz bir tavada, kıymayı kavurup soğanı ekliyoruz. Kıyma suyunu çekince tuz ve karabiberi ekleyip, altını kapatıyoruz. Bu aşamada istenilirse maydanoz ilave edilebilir. Kıymalı harcı soğumaya bırakıyoruz.

Eritilmiş tereyağı ile bir miktar suyu karıştırıyoruz. Açtığımız yufkanın üzerine eşit miktarda sürüyoruz. Yufkayı bıçakla dörde bölüyoruz. Dört parçadan birini, merkezden dışa doğru olacak şekilde büzüyoruz ve ortada bir araya getiriyoruz. Uç kısımlarına malzemeyi koyuyoruz, üzerine sarıp, ters çeviriyoruz ve tepsiye yerleştiriyoruz. Üzerine yumurta sarısı sürüp, bekletmeden 175 derece fırında pişiriyoruz. Resimli tarife şuradan ulaşabilirsiniz.

Ben iftardan sonra tadına bakmak üzere, böreğimi aldım. Pratik, lezzetli ve şık bir tarif.

Eline sağlık arkadaşım.

Berat kandiliz mübarek olsun, dolu dolu, bol dualı ve  ibadet ile geçirmeniz dileğiyle.

Selam ve dua ile...


3 yorum:

  1. Ellerinize sağlık... Sizi de listeye ekledim. Tekrar görüşmek dileğiyle...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim, yakında çekilişim var, katılımızı bekliyorum. Sevgiler.

      Sil
  2. zeynep hanım siteniz çok güzel ellerinize sağlık...

    YanıtlaSil

INSTAGRAMDAYIM

  Merhaba herkese, kısa bir süre öncesi ben de instagramdaki yerimi aldım. Bu sefer mesleki anlamda bir alan oldu, kendi uzmanlık alanım ola...