8 Nisan 2014 Salı

Mozaik Pasta

Mozaik pasta herkesin çocukluğundan alışkın olduğu bir lezzettir. Sizinle paylaşacağım tarif,  2012 yılının yaz aylarında rastladığım bir tarif. Gazeteden almıştım tarifi, 2 yıldır çok beğenerek uyguluyorum. Çocuklar için hazırladığım mozaik pastanın bir kısmını okula götürünce, pek beğenildi. Benden tarif isteyen arkadaşlar için, paylaşıyorum.

MALZEMELER

450 gr. ülker pötibör bisküvi(üçlü paket)
125 gr. tereyağı
 Bitter/Sütlü çikolata (80 gr.)
2 yemek kaşığı kakao
1 su bardağı süt

İçine;
1 tatlı kaşığı limon kabuğu rendesi
1 tatlı kaşığı portakal kabuğu rendesi
Çikolata kırıkları

Üzerine;

Hindistan cevizi

HAZIRLANIŞI

Tereyağını benmari usulü eritip, içine çikolatayı parçalayın ve erimesini sağlayın. Yoğun bir tad istiyorsanız bitter çikolata tercih edin, daha hafif bir tad istiyorsanız sütlü çikolata tercih etmenizde fayda var. Kakaoyu çikolatalı karışıma ilave edin. Bisküvileri bir kabın içinde kırıklayın, sütü bisküvilerin üzerine ilave edin ve iyice karıştırın. Çikolatalı karışımı bisküvilere ilave edin. Limon ve portakal kabuğu rendesi ile çikolata kırıklarını karışıma ekle. Streç film serili baton kalıbın içine karışımı yayınız. Buzdolabında dondurucuda 2-3 saat bekletiniz. Buzdolabından çıkardığınız kalıbı ters çevirip, streç filmi çıkartınız. Mozaik pastayı servis tabağına alınız. Üzerine hindistan cevizi ile servis ediniz.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Vişneli İrmikli Tatlı

Sıcak yaz günlerine soğuk bir dokunuş...Misafirim için yapmıştım, vişne sosu bana ait, hazır jel kullanmıyorum kesinlikle. Vişne suyu, şeker...