31 Mayıs 2013 Cuma

Ispanaklı Fırın Makarna

Bu tarifimi yayınlamakta biraz geç kaldım. Kış sebzelerinin başında gelen ıspanağın mevsimi geçti artık. Şimdi bu tarifi ıspanak yerine semizotu ile yapmak daha yerinde olur.
Şimdilerde pazar ne kadar renkli değil mi? Çilekler, erikler, kara dutlar...Her mevsimin nimeti farklı, şükretmek lazım. Kışın C vitamini için portakal mandalina varsa, şimdi de çilek var.



MALZEMELER

500 gr. fırın makarna
750 gr. ıspanak( ya da semizotu)
4 yumurta
2 çorba kaşığı tereyağ
2 çorba kaşığı un
1 su bardağı süt
400 gr. kaşar peyniri rendesi
tuz
karabiber

HAZIRLANIŞI

Un tereyağı ile kavrulur. Sıcağı çıkınca içine süt ve yumurtalar eklenir. İyice çırpıldıktan sonra; tuz, karabiber eklenip,  kaşar rendesinin yarısı ilave edilir. Daha önceden yıkayıp süzdüğünüz ıspanakların üzerine biraz tuz ilave edip bekletin.
Makarnaları paketin üzerindeki tarife göre haşlayıp, suyunu süzün. Dikdörtgen borcamın içerisine makarnanın yarısını ilave edip, üzerine hazırladığınız sosun yarısını dökün. Ispanaklarınızın fazla suyunu elinizle sıkarak çıkarıp, hepsini makarnaların üzerine düzgünce yayın. Geri kalan makarnaları da ilave edip, üzerine sosu ve en sona da kalan kaşar rendesini ekleyerek 175 derece fırında üzeri kızarana dek pişirin. Daha önce yayınladığım mantarlı fırın makarna tarifine buradan ulaşabilirsiniz.

Afiyet olsun.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

INSTAGRAMDAYIM

  Merhaba herkese, kısa bir süre öncesi ben de instagramdaki yerimi aldım. Bu sefer mesleki anlamda bir alan oldu, kendi uzmanlık alanım ola...