27 Kasım 2012 Salı

Muharrem Ayı ve Aşure Davetimiz




Cumartesi günü, malumunuz üzere 10 Muharrem aşure günü idi. Biz de yeni evimizde yakınlarımıza aşure daveti verdik. Çok acele çekilmiş, pek net olmayan bu karede mutfakta dizilmiş aşure kaselerini görüyorsunuz. Bu yıl ikinci kez aşure pişirmiş oldum, pişirdikçe sevmeye başladım aşureyi. Hem de pişirdikçe tecrübeler edinmeye başladım onun hakkında. Bu yıl kabuk tarçınla birlikte pişirdim aşuremi, güzel bir aroma oldu. Üzerinde ceviz, fıstık tozu, susam ezmesi, kavrulmuş susam, nar taneleri ve tarçın vardı. Zengin görünümü ve lezzeti ile pek beğenildi aşurem, ama sıcakken çok daha lezzetli idi.

Bu da son zamanlarda yapmaya başladığım, haşhaşlı burma. Simav'da yapmaya başladım, bu lezzetli tarifi, en kısa zamanda paylaşacağım.

Bol aşureli ve bereketli bir Muharrem ayı geçirmeniz dileğiyle.

2 yorum:

  1. Bu yıl ki aşuremde aroma olarak, bir de portakal kabuğu şekerlemesi kullandım, muhteşemdi. Portakal kabuğu şekerlemesi yapmak biraz uzun sürüyor; portakalın kabuğunu direk aşureye rendelemek aşurenin tadını bozduğu için böyle bir yol izledim. Kesinlikle tavsiye ediyorum.

    YanıtlaSil
  2. Teyze davetlilerden biri olarak asurene bayildigimi soylemeliyim.keske tekrar asure yapsan da bir araya gelip yesek...

    YanıtlaSil

INSTAGRAMDAYIM

  Merhaba herkese, kısa bir süre öncesi ben de instagramdaki yerimi aldım. Bu sefer mesleki anlamda bir alan oldu, kendi uzmanlık alanım ola...