2 Nisan 2012 Pazartesi

Armutlu Kakaolu Kek

Evdeki armutlar iyice şekerlenince, kek yaparak onları değerlendirmek istedim. Oktay Usta'nın güzel bir armutlu kek tarifini buldum. Ben kekin aslına pek sadık kalamadım, asıl adı Çikolatalı Armutlu Islak Kek. Ben bu keki daha sade olarak hazırladım.

MALZEMELER

-3 yumurta
-1 su bardağı toz şeker
-2 çorba kaşığı kakao
-1 çay bardağı sıvıyağ
-1 çay bardağı süt
-1 paket vanilya
-1 paket kabartma tozu
-7 yemek kaşığı un

İçi  İçin;
-Orta boy bir armut
-1/2 su bardağı kırık ceviz
-1 çay kaşığı tarçın
- 2 yemek kaşığı şeker

Üzeri İçin;
-1 yemek kaşığı pudra şekeri

HAZIRLANIŞI

Kek hamurunu hazırlamadan önce; küp, küp doğradığınız armutları 2 kaşık şeker ilave ederek tavada suyunu çekene kadar pişirin, üzerine cevizi ve tarçını ekleyiniz. Soğumaya bırakınız.
Oda sıcaklığındaki 3 yumurtayı, 1 su bardağı toz şeker ile 10-15 dakika iyice hacim kazanana kadar çırpın. Bunun için, şekeri yumurtalara en az iki seferde ekleyerek çırpmalısınız, daha iyi hacim kazanıyor çünkü. Daha sonra mikserinizi en düşük ayara getirip, ince uçlu bir malzeme ile sütü ve sıvıyağı azar azar yumurtalı karışıma ekleyiniz. Elenmiş un, kakao, kabartma tozu ve vanilyayı da karışıma bir spatula ya da tahta kaşık yardımı ile ilave ediniz.
Pişirdiğiniz armutlara, yarım yemek kaşığı un ilave edip, kek hamurunuza ilave ediniz.
Karışımı, yüzeyi geniş bir kek kalıbına dökerek(yuvarla ya da dikdört olabilir), önceden ısıtılmış 170 derece fırının orta gözünde içi çekene kadar pişiriniz.
Pişen kekinizin üzerine pudra şekerini dökerek soğumaya bırakınız, afiyet olsun. orijinal tarife buradan ulaşabilirsiniz.

Oğlum Enes Taha, annesinin ve babasının resmini çizdi. Annesinin fizyolojik durumunu yansıtan bu resim çok hoşuma gitti, paylaşmak istedim.

3 yorum:

  1. super gorunuyorr elinize saglik :)

    YanıtlaSil
  2. resimlerde cok guzel olmus ;)

    YanıtlaSil
  3. Kekin dokusu ve yumuşaklığı gayet yerinde, tereddüt etmeden hazırlayabilirsiniz, afiyet olsun.

    YanıtlaSil

Vişneli İrmikli Tatlı

Sıcak yaz günlerine soğuk bir dokunuş...Misafirim için yapmıştım, vişne sosu bana ait, hazır jel kullanmıyorum kesinlikle. Vişne suyu, şeker...