Evdeki armutlar iyice şekerlenince, kek yaparak onları değerlendirmek istedim. Oktay Usta'nın güzel bir armutlu kek tarifini buldum. Ben kekin aslına pek sadık kalamadım, asıl adı Çikolatalı Armutlu Islak Kek. Ben bu keki daha sade olarak hazırladım.
MALZEMELER
-3 yumurta
-1 su bardağı toz şeker
-2 çorba kaşığı kakao
-1 çay bardağı sıvıyağ
-1 çay bardağı süt
-1 paket vanilya
-1 paket kabartma tozu
-7 yemek kaşığı un
İçi İçin;
-Orta boy bir armut
-1/2 su bardağı kırık ceviz
-1 çay kaşığı tarçın
- 2 yemek kaşığı şeker
Üzeri İçin;
-1 yemek kaşığı pudra şekeri
HAZIRLANIŞI
Kek hamurunu hazırlamadan önce; küp, küp doğradığınız armutları 2 kaşık şeker ilave ederek tavada suyunu çekene kadar pişirin, üzerine cevizi ve tarçını ekleyiniz. Soğumaya bırakınız.
Oda sıcaklığındaki 3 yumurtayı, 1 su bardağı toz şeker ile 10-15 dakika iyice hacim kazanana kadar çırpın. Bunun için, şekeri yumurtalara en az iki seferde ekleyerek çırpmalısınız, daha iyi hacim kazanıyor çünkü. Daha sonra mikserinizi en düşük ayara getirip, ince uçlu bir malzeme ile sütü ve sıvıyağı azar azar yumurtalı karışıma ekleyiniz. Elenmiş un, kakao, kabartma tozu ve vanilyayı da karışıma bir spatula ya da tahta kaşık yardımı ile ilave ediniz.
Pişirdiğiniz armutlara, yarım yemek kaşığı un ilave edip, kek hamurunuza ilave ediniz.
Karışımı, yüzeyi geniş bir kek kalıbına dökerek(yuvarla ya da dikdört olabilir), önceden ısıtılmış 170 derece fırının orta gözünde içi çekene kadar pişiriniz.
Pişen kekinizin üzerine pudra şekerini dökerek soğumaya bırakınız, afiyet olsun. orijinal tarife buradan ulaşabilirsiniz.
Oğlum Enes Taha, annesinin ve babasının resmini çizdi. Annesinin fizyolojik durumunu yansıtan bu resim çok hoşuma gitti, paylaşmak istedim.
Pasta, Kek, Muffin, Börek, Ekmek, Yemek, Tatlı Tarifleri ve Hayata Dair Şeyler...
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Çikolatalı Babka
Merhaba, Öyle güzel tariflerim varki ekşi mayalı, yazmamak olmaz. Tarifler en güzelinden hazırlanmış, harika tadlar. Küçük oğlumun yorumu ş...

-
Harika bir misafir keki. Dilimleri minik tutarsanız bayağı miktarda lamington kekiniz oluyor. Zaten orjinalinde(Avustralya) her y...
-
Ekşi maya serisinin son ürünü, ramazana özel pide. Ekşi maya ile tam buğday unu kullanılarak hazırlandı. Mide de ne bir şişkinlik ne bir haz...
super gorunuyorr elinize saglik :)
YanıtlaSilresimlerde cok guzel olmus ;)
YanıtlaSilTeşekkür ederim.
SilKekin dokusu ve yumuşaklığı gayet yerinde, tereddüt etmeden hazırlayabilirsiniz, afiyet olsun.
YanıtlaSil